© Karsten Mosebach

De mooiste kastelen en parken

Die vind je in het Osnabrücker Land

De fraaiste kastelen en parken liggen net over de grens in de Duitse grensregio. Er is volop variatie met waterburchten, kastelen en landgoederen, vestingwerken of romantische droompaleizen… De meeste kastelen hebben een mooi aangelegd park, maar er zijn meer parken in het Osnabrücker Land: kuurparken, Kneipparken, labyrinthen en bloementuinen. Kortom, genoeg keuze.

Kasteel Ippenburg: bekijken is bewonderen

Op alle zon- en feestdagen van mei tot en met augustus kan je de grootste moestuin van Duitsland bewonderen, verdwalen in de wildernistuin of je verwonderen over de kleurrijke bloemen in het rosarium. Kasteel Ippenburg is absoluut een architectonische bijzonderheid in het Osnabrücker Land. Dit moet je zien!

© Axel Carneim

Vier fantastische kuuroorden

Maar liefst vier kuuroorden vind je het Osnabrückerland. Elk kuuroord heeft een prachtig kuurpark. In Bad Essen en Bad Iburg wandel je in het Waldkurpark, in Bad Iburg in de frisse buitenlucht, in het kuur- en bewegingspark van Bad Laer doe je dat vooral in de zoute lucht van de gradeerinstallaties.

 

Kastelen, kastelen, kastelen

In het Osnabrücker Land zijn veel, verschillende kastelen. Bekende kastelen zoals de waterburcht van Schelenburg, kasteeel Iburg en Slot Hünnefeld, maar ook minder bekende kastelen. Gemeenschappelijke factor: ze zijn allemaal het bezoeken waard.

 

 

Nog niet gevonden wat je zocht? Klik dan op onderstaande knop en ontdek meer Kastelen in het Osnabrücker Land.

© Travelingtwents

Kastelen en parken op de kaart

Wil je weten alle kastelen zijn, waar welk kasteel precies ligt en wat de specifieke kenmerken van een bepaald kasteel zijn? Op deze kaart staat een compleet overzicht van alle kastelen, kuuroorden, parken en tuinen van het Osnabrücker Land. Bereid je goed voor en geniet van de voorpret.

Kasteel Iburg

Bad Iburg

© CC-BY-SA | Tourismusgesellschaft Osnabrücker Land mbH

Kasteel Ippenburg

Bad Essen

© CC-BY-SA | Schloss Ippenburg

Kneipp-Erlebnispark

Bad Iburg

© CC-BY-SA | Tourismusgesellschaft Osnabrücker Land mbH

Bad Iburg Woudkuurpark

Bad Iburg

© CC-BY-SA | Tourismusgesellschaft Osnabrücker Land mbH, Thorsten Schoentaube

Concerttuin Bad Rothenfelde

Bad Rothenfelde

© CC-BY-SA | Kur und Touristik Bad Rothenfelde GmbH

Bürgerpark

Osnabrück

© CC-BY-SA | Susanne Schoon

Ridders in de Grafschaft

Wandel door rozentuinen en over kasteelmuren.

© Grafschaft Bentheim Tourismus

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.