Een dagje winkelen in Bocholt

Het werd weer eens tijd om een dagje in Duitsland te gaan winkelen. We kiezen dit keer voor Bocholt, net over de grens bij de Achterhoek. Het blijkt een goede keuze te zijn. Niet in de laatste plaats vanwege de leuke weekmarkt bij het oude stadhuis. Wat opvalt in het gezellige centrum is de enorme variatie aan winkels in Bocholt, zeker gerelateerd aan de grootte van de stad. Rond 350 winkels maken van een dagje winkelen een heerlijk dagje uit. Lekker overdekt winkelen kun je bijvoorbeeld bij het grote winkelcentrum van Bocholt: Shopping Arkaden.

Bocholt: winkels voor lekkerbekken

Het voetgangersgebied strekt zich uit aan weerzijden van het kronkelende riviertje de Bocholter Aa. De afgelopen decennia zijn er rondom het oude stadhuis enkele nieuwe winkelstraten ontstaan, zoals de Nordstraße en de Ravardistraße. De winkels in Bocholt staan bekend om hun kwaliteitsproducten en vakkundig advies. Voor de lekkerste cadeautjes kun je terecht bij Vom Fass: zoveel soorten olie, azijn, likeurtjes om uit te kiezen. Wij zijn bijzonder gecharmeerd van de hippe thee- en donutwinkel Huck you en de myKraut-store, waar je verassende kruidenmixen kunt kopen die heel duurzaam in een reageerbuisje zijn verpakt. Nog duurzamer is Lose und gut. Hier kun je levensmiddelen in zelf meegebrachte bakjes vullen. Ja, als het om bio gaat dan zijn ze hier in Duitsland echt een stuk verder. Omdat we van lekker eten en drinken houden kunnen we in de winkels in Bocholt ons hart ophalen, en óók in talrijke eetgelegenheden.

© Sven Betz
© Cafe Imping

Lunch met uitzicht

Op weg naar de andere kant van de Bocholter Aa komen we langs het prachtig op een brug over de rivier gelegen Café Extrablatt. Het is moeilijk kiezen van de uitgebreide menukaart. Omdat hamburgers blijkbaar hun specialiteit zijn, ga ik voor de Avocado Burger en mijn vegetarische vriendin voor de Veggie Burger. Heerlijk! Voor het toetje – een kopje koffie met een heerlijk stuk gebak – gaan we naar het gezellige Café Imping, dat ook al zo mooi aan de Aa ligt. Zij hebben een eigen koffiebranderij, dus verser kan een kopje koffie niet zijn.

Weekendje Bocholt? Laat je inspireren!

2 overdekte winkelcentra

Rondom de Neutorplatz liggen veel bekende kledingwinkels, zoals H&M en Peek & Cloppenburg. Sommige winkels, zoals s.Oliver en Rituals, liggen in het kleine winkelcentrum Mein Neutor. Wij kijken onze ogen uit bij Rose Bags, wat een geweldige keuze aan prachtige handtassen. Het lijkt erop dat het bijna gaat regenen, dus we besluiten naar het nabijgelegen, grote, overdekte winkelcentrum van Bocholt te wandelen: Shopping Arkaden. Naast grote ketens zoals Saturn en C&A, vind je hier een aantal bijzondere winkels. Heel verrassend is Schmatzepuffer. Hier verkopen ze niet alleen babykleding, maar ook erg mooi houten speelgoed. Natuurlijk gaan we ook even naar de enorme drogisterij Müller. Haarverzorgingsproducten zijn zoveel goedkoper in Duitsland.

Handig om je dagje winkelen in Bocholt te plannen:

Weekmarkt: elke dinsdag-, donderdag-, vrijdag- en zaterdagochtend. Op donderdagavond van 15:00 tot 20:00 uur.

Koopzondag: vier zondagen per jaar zijn de winkels in de binnenstad geopend van 13:00 tot 18:00 uur.

Parkeren: in en rond het centrum zijn verschillende parkeerplaatsen en parkeergarages. Deze staan goed aangegeven. Shopping Arcaden, hét grote winkelcentrum van Bocholt, heeft een grote parkeergarage. 
Download hier een plattegrond met de bezienswaardigheden in het centrum van Bocholt, inclusief de verschillende parkeergelegenheden.
Denk aan het meenemen van contant geld. Kleinere bedragen kunnen vaak niet met de pinpas worden betaald.

Openingstijden winkels: maandag t/m zaterdag: 10:00 tot 19:00 uur

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.