Rust en actie in Rheine

Veel variatie in Rheine

Veelzijdig Rheine verveelt nooit

In Rheine heeft iedereen de tijd van zijn leven. Of je nu lekker actief wilt zijn of heerlijk wilt ontspannen. Kom voor het landschap, de (kerkelijke) historie, het zoutgradeerwerk in het Salinenpark, de wandel- en fietspaden, de dierentuin of het gezellige centrum. Mis vooral het spannende ondergrondse gangenstelsel in het Falkenhofmuseum niet. ,,Hou je mijn hand vast, mama?”

Ontmoet duizend dieren

Ontmoet meer dan duizend dieren in dierentuin van Rheine, de Naturzoo. Wandel langs de waggelende pinguïns en kijk de tijgers, zeldzame lippenberen, zeehonden op veilige afstand in de ogen. In het Apenwoud en de volière loop je letterlijk tússen de dieren. Let op: alleen in de kinderboerderij kan je de dieren ook aaien.

Welkom in winkelcentrum Rheine

Winkelen in Rheine, waar de Ems dwars doorheen stroomt, is een unieke ervaring. In het compacte winkelcentrum vind je veel verschillende winkels. In De Emsgalerie, het overdekte winkelcentrum, zijn nog eens vijftig winkels.

Vaarpret op de Ems

Rustig met het hele gezin peddelen in een kano. Liever  een tocht van dertig kilometer maken. Dat kan, je moet dan onderweg zelf twee sluizen openen. Je kan ook (leren) suppen of op een vlot dwars door de binnenstad van Rheine varen. ,,Jij mag kiezen...”

Een dagje cultuur snuiven in Rheine

Fossielen zoeken in de steengroeve

De Waldhügel is een natuurgebied bij een voormalige steengroeve waar vroeger kalksteen werd gewonnen. Nu leven er meer dan duizend verschillende planten en dieren. In de aangrenzende steengroeve 'Middel' kan je op fossielenjacht. Vinden jullie eeuwenoude fossielen slakken ammonieten en zee-egels?

,,Waar is de beitel, ik kan niet wachten!”

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.