Heerlijke wellness in Duitsland

Samen ontspannen met zoute lucht

Kuuroorden in het grensgebied

Duitsland kent een lange traditie van kuren en wellness. Stap in het bubbelbad, geniet van een full body massage en laat de aromatherapie in de sauna het werk doen. De heilzame werking van zout, bijzonder gradeerwerk en de gezondheidslessen van Kneipp. Je vindt het allemaal in de wellnesshotels en kuuroorden net over de grens in Duitsland. Geef je gezondheid een boost!

Genieten in het groene Bad Laer

Sinds 1836 gaan mensen naar kuuroord Bad Laer in Duitsland om te kuren en te wellnessen. Dompel je voetjes in het koude voetenbad of kom tot rust in de klank- en ritmetuin. In het Erlebnis-Kurpark borrelen zoet en zout water omhoog in de Quellkolk. Op de steiger over de Glockensee smul je van je zelf meegebrachte picknick met Duitse lekkernijen.

© Vincent Croce
© Tourist Information Bad Essen

Vier wellnesstips in het Osnabrücker Land

Ga waldbaden in Bad Laer. Geniet van een zoutwaterkuur in de openlucht in Bad Rothenfelde en leer meer over de gezondheidslessen van Kneipp in Bad Iburg. Het mineraalrijkste zoute water vind je in Bad Essen.

Ontdek de Kneipp-steden

Fiets langs de vier Kneipp-steden met kuuroorden tijdens de Sole & Kneipp-Tour. De 50 kilometer lange route neemt je mee naar Bad Iburg, Bad Rothenfelde, Bad Essen en Bad Laer. Absoluut de moeite waard! Adem de zoute lucht in, ontdek de eeuwenoude gezondheidsleer van Kneipp, bezoek het klokkenmuseum en eet in de buurt van Glandorf heerlijke asperges vers van het land.

Badderen tussen de bomen

Dompel jezelf onder in een Waldbad oftewel ‘Shinrin Yoku’ zoals de Japanners het noemen. Neem bewust het geluid van ruisende bladeren en knisperende takjes in je op. De geur van dennen en wilde orchideeën verlaagt je stress zodat je de atmosfeer van het bos nog beter tot je kan nemen. Heilzaam voor lichaam en geest!

© Janna Kamphof

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.