© Vincent Croce

Spannend Uelsen

Geschiedenis en natuur in Uelsen

Uelsen brengt je in vervoering

Uelsen is er om ontdekt te worden. Verken de natuur op je fiets, wandelschoenen of paard. Kinderen hebben de tijd van hun leven in het binnenbad, het bosbad of  in de Abenteurspielplatz, de grote speeltuin. Helemaal enthousiast raken ze van 'Der Bronzezeithof', een boerderij waar je kan zien hoe de mensen in Uelsen in de bronstijd leefden.

Super zwemmen in Uelsen

Volop zwemmogelijkheden in Uelsen voor de sportieve of recreatieve zwemmers. Het overdekte binnenbad met als grote publiekstrekker de zwart-gele glijbaan met snelheidsmeting is het hele jaar open. Het ruime buitenbad met glijbanen, wedstrijdbad, peuterbad en ligweiden tijdens het seizoen. ,,Hoe hard ging jij, mama?”

© Wanda

Loop het podagristenpad

Treed in de voetsporen van drie mannen uit Coevorden die in 1843 naar Bad Bentheim liepen in de hoop dat de zoutwaterbaden hun jicht (podagra) zou verlichten. Het podagristenpad voert langs Uelsen.

De bronstijd beleven

In de Bronzezeithof in Uelsen in het Duitse grensgebied voel je je als in de bronstijd. In het archeologisch verantwoorde opgezette bronstijddorp ervaar je hoe de mensen in de bronstijd leefden, werkten en hoe ze met elkaar en hun vee omgingen. Het hele jaar door zijn er evenementen en activiteiten.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.