© VVV Nordhorn

Gezellig winkelen in Nordhorn

Het is weer tijd om eens te gaan shoppen in Duitsland. Op aanraden van vrienden kiezen we dit keer voor winkelen in Nordhorn, net over de grens bij Denekamp. Het centrum is een groot eiland tussen 2 armen van de rivier de Vecht. De veelzijdige winkels in Nordhorn worden aangevuld met leuke eetgelegenheden. Het verbaast dan ook niet dat we lezen dat dit ook wel Waterstad en Venetië van het Noorden wordt genoemd. Het gezellige stadje nodigt uit om lekker rond te slenteren.

Nordhorn: shopping en smullen

We nemen eerst een kijkje in de belangrijkste winkelstraat, de Hauptstraße. Naast allerlei leuke kleine winkels, vinden we hier ook bekende merken zoals Tom Tailor, Hunkemöller en s.Oliver. In de etalage van Angelique Fashion zie ik een erg leuk vest. In de boetiek worden we uitstekend geholpen door de Nederlandse eigenaresse. Uiteindelijk kom ik met een hele nieuwe outfit naar buiten. We snuffelen ook nog wat rond bij Depot. Hier vind ik altijd wel wat leuke decoratiespulletjes om het huis op te fleuren.
We krijgen honger. Met zoveel eetgelegenheden is het moeilijk kiezen. De Ochsenstraße wordt ook wel de Kneipen- en Restaurantstraße genoemd, maar wij kiezen voor de lunch voor restaurant ExtraBlatt, dat meteen aan het water ligt. Tijdens een dagje winkelen in Nordhorn mag een lekkere Currywurst niet ontbreken. Heerlijk!

© Grafschaft Bentheim Tourismus

Nordhorn vanaf het water

Als je dan toch in Waterstad Nordhorn bent, dan is het leuk om de stad ook vanaf het water te verkennen. Het is mogelijk om een kano of waterfiets te huren, maar wij besluiten om op de rondvaartboot te stappen. Met de elektrische fluisterboten maken we een tocht rondom de binnenstad en varen we onder lage bruggen door. Van de gids horen we allerlei wetenswaardigheden over de geschiedenis. Zo vertelt ze dat Nordhorn ooit een welvarende textielstad was. Op het voormalige fabrieksterrein van Povel zien we nog wat oude fabrieksgebouwen, maar ook veel nieuwbouw die prachtig aan het water ligt.

De winkelcentra zijn populair bij Nederlanders

Het grote winkelcentrum van Nordhorn, Vechte Arkaden, ligt in hartje centrum. Hier vind je winkels zoals Esprit, Camp David en H&M. We kijken onze ogen uit bij Blue Brixx; werkelijk ongelooflijk wat je hier aan noppensteensets kunt kopen. Van een Brachiosaurus en een piratenschip tot Aziatische tempels, raceauto´s en vliegtuigen. Hier gaan we nog eens terug voor de sinterklaasinkopen. Voordat we weer naar huis rijden, gaan we nog even langs bij een ander winkelcentrum, dat net buiten het centrum ligt, het Rawe Ring Center. Ook hier horen we veel Nederlands. Vooral bij de supermarkt Marktkauf en drogist DM. Geen wonder, want een aantal producten, zoals haarverzorging en sterke drank, zijn in Duitsland echt een stuk goedkoper.

Handig om je dagje winkelen in Nordhorn te plannen:

Weekmarkt: elke woensdag en zaterdag van 07:00 tot 13:00 uur op het plein bij de oude kerk.

Koopzondag: maximaal vier zondagen per jaar zijn de winkels in de binnenstad geopend van 13:00 tot 18:00 uur. De koopzondagen in Nordhorn zijn erg gezellig en altijd verbonden met een evenement, zoals de kermis in oktober.

Parkeren: rond het centrum zijn verschillende parkeerplaatsen en parkeergarages. Plattegrond met de parkeermogelijkheden in Nordhorn.
Denk aan het meenemen van contant geld. Kleinere bedragen kunnen vaak niet met de pinpas worden betaald.

Openingstijden winkels: maandag t/m zaterdag: 10:00 tot 18:00 uur

Download stadswandeling

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.