© Klaus Herzmann

Duitse wandelroutes zijn wonderbaarlijk

Een wandelwereld voor iedereen

Wandelen waar het mooi is

Net over de grens is het mooi wandelen. De gebieden zijn er nét wat anders dan bij ons. Soms indrukwekkend door de omgeving, soms door de afstand, soms door de  ontmoetingen. Of je nu zin hebt in een sportieve wandeling of een ontspannen wandeling. Over heuvels, langs rivieren, door dorpjes, langs steden... Het Duitse grensgebied is een weergaloos wandelparadijs.

Wandel door de geschiedenis

De Diva Walk is een rondwandeling van 105 kilometer die je ook in deeltrajecten  kan wandelen. Hier leefden miljoenen jaren geleden dinosauriërs. Onder je voeten vond in het jaar 9 de beroemde Varusslag plaats waarin de Germanen de Romeinen versloegen. Je voelt de geschiedenis soms letterlijk. ,,Wow, wat is dit bijzonder!”

© Reimer Thiessen
© Rudi Schubert

Genieten van de Teutoschleifen

De Teutoschleifen zijn zeven fantastische wandelroutes in Duitsland, dwars door het Teutoburgerwoud. Unieke routes dwars door de gevarieerde natuur. Maak het zo zwaar of licht als jíj wil.

Wandelen tussen de boomtoppen

In Bad Iburg is een wandelroute van 600 meter op een hoogte van maar liefst 26 meter. Hoogtevrees is hier niet handig. Je ziet het bos zoals je nog nooit gezien hebt. Een spannende, unieke ervaring om nooit te vergeten. In alle seizoenen een bijzondere belevenis.

Uitdagende wandeling door middengebergte

Toe aan een beetje uitdaging? De Ahornweg kan soms behoorlijk pittig zijn. Maar het is het waard. De tocht door Teutoburger Wald en de Borgloher Schweiz levert regelmatig mooie vergezichten op. Onderweg kom je veel verrassingen tegen: vakwerkhuisjes, beken, gradeerwerken, historische gebouwen. Er is volop te zien en te beleven.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.