Op ontdekkingsreis in het Osnabrücker Land

Ga maar liefst 300 miljoen jaar terug in de tijd

Osnabrücker Land: een regio bol van historie

Liefhebbers van geschiedenis, archeologen in de dop en schatzoekers in spe kunnen in UNESCO Global Geopark TERRA.vita in het Osnabrücker Land hun hart ophalen. Stap in de voetsporen van dinosaurussen, ontdek de mystieke veengebieden en geniet van het uitzicht bovenop de Piesberg.

Naast de magische natuur zijn in deze regio ook de verhalen over de beroemde Slag bij het Teutoburgerwoud, ook wel bekend als de Varusslag, en over de Verdragen van de Vrede van Westfalen nog springlevend.

Je historische kennis genoeg bijgespijkerd? Breng dan een bezoek aan Alfen Sauna- & Wellnessland in Rieste en laat je in de stijl van een oud Germaans dorp heerlijk in de watten leggen.

Actief aan de Alfsee

Het Alfsee Ferien- und Erlebnispark met camping, recreatiegebied en wellnesscomplex is een waar paradijs voor gezinnen. Niet voor niets is het door de Duitse wielrijdersbond ADAC al meerdere malen uitgeroepen tot ‘ADAC Superplatz’. Met zes speeltuinen, een waterspeelplaats, een klimparcours, een speelschuur, een minigolfbaan en een recreatiemeer zijn gezinnen met kinderen hier helemaal op hun plek. Ook een escape room, aquapark, doolhof en kinderanimatie ontbreken niet.

© Melanie Schnieders

Op blote voeten aan de wandel

Met je blote voeten door de heidevelden? Jazeker! De Wacholderhain bij Merzen-Plaggenschale ligt in het noordelijk deel van het Osnabrücker Land, op een uurtje rijden van de grens.

© Achim Meurer

Echt op avontuur

In het UNESCO Global Geopark TERRA.Vita kunnen wandelaars helemaal hun hart ophalen. Hier dompelen ze zich onder in de meer dan 300 miljoen jaar oude geschiedenis van de aarde. Hier vind je moeras- en heidegebieden, rivierlandschappen, rotsformaties en steengroeves, en ook dinosaurussporen en overblijfselen van sporen van eeuwenoud landgebruik. Heb je het na je ontdekkingstocht warm gekregen? Gun je vermoeide voeten dan een vleugje wellness in een van de vele beekjes.

De batterijen weer opladen en puur genieten

Relaxen in de natuur: dit zijn de vier kuuroorden in het Osnabrücker Land

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.