© Vincent Croce

Op ontdekking in Osnabrücker Land

Ga 300 miljoen jaar terug

Boordevol historie in Osnabrücker Land

Voor de echte schatzoekers is UNESCO Global Geopark TERRA.vita in Osnabrücker Land een must! Stap in de voetsporen van dinosaurussen, ontdek de mystieke veengebieden en bewonder het uitzicht op de Piesberg. Naast magische natuur zijn ook de verhalen van de beroemde Varusveldslag en verdragen van de Vrede van Westfalen nog levend! Liever lekker ontspannen? Ga naar Alfen Saunaland in stijl van een oud Germaans dorp.

Actief in Melle

Fiets heerlijk langs de Else en Hase, beklim klimaattoren Melle-Buer voor een magisch uitzicht en kijk door ’s werelds grootste Newton-telescoop naar de sterren bij EXPO-sterrenwacht. Meer weten over de natuur in het Wiehengebergte? Vraag een natuurgids om jullie rond te leiden. Voor de kinderen is (Indoor) Speelarena Melly favoriet of automuseum Melle met meer dan 200 oldtimers.

© Klaus Herzmann
© Melanie Schnieders

Heidewandeling op blote voeten

Maak een wandeling door heidegebied Wacholderhain. Trek je schoenen uit en loop met je kinderen het blotevoetenpad. Voel het zachte mos, de prikkende dennenappels en ronde keitjes. Op en top natuurbeleving!

© Achim Meurer

Echt op avontuur

Er zijn genoeg bezienswaardigheden in Osnabrücker Land. Uniek is UNESCO Global Geopark TERRA.vita. Geniet van het uitzicht op de Piesberg, ontdek de mystieke veengebieden en leer van de mijnwerkers. De voetsporen van de dinosaurussen zijn voor jullie bewaard gebleven. TERRA.vita heeft 300 miljoen jaar aan geschiedenis! Koel na het wandelen even lekker de voetjes af in één van de natuurbeekjes.

DiVa rondwandeling door Wiehengebirge

Ontdek de diva onder de historie!

150 miljoen jaar oude dinosaurussporen in Bad Essen.

Naar de Romeinen en Germanen

Alles over de Varusslag in Museum und Park Kalkriese.

Bezoek een huis uit de ijzertijd

Samen katapulten, speerwerpen of boogschieten.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.