© Travelingstwents

Gezondheid, ontspanning en rijke cultuurhistorie

Het leven genieten in Bad Essen

Cultuurhistorie en ontspanning

In Bad Essen gaan cultuurhistorie en ontspanning hand in hand. Het oude stadje met de fraaie vakwerkhuizen is uitvalsbasis voor wandelingen of fietstochten. Adem de geneeskrachtige zoute lucht van de SoleArena in en krijg nieuwe energie. Volledig ontspannen? Bezoek de Aktivita SoleSpa met sauna's en zoutwaterbaden. Waar beginnen we mee?”

Tank energie in de SoleArena

De SoleArena in Bad Essen is een uniek gradeerwerk, vanwege haar vorm en het hoge zoutgehalte van maar liefst 31,8 procent. Het zoute water loopt langs sleedoorntakken waarbij het onder invloed van zonnewarmte en/of wind verdampt. Adem de zilte lucht in en tank ontspanning en energie. 

© Vincent Croce
© Vincent Croce

Kasteel met de grootste moestuin van Duitsland

Een feest voor je zintuigen! Honderden bessenstruiken, kruiden, een citrusvruchtenboomgaard, dertig tomatensoorten, een artisjokkenveld en een theeplantage in de tuin van een imposant vijftiende eeuws slot. Kasteel Ippenburg is een unieke ervaring.

© Reimer Thiessen

Wandelroute DiVa-Walk in Natuur

Doe de DiVa-wandeling en volg de voetsporen van Dinosauriërs. Onderweg kom je alles te weten over de slag om de Varus en hoe Romeinen en Germanen na de slag nog jaren in vrede leefden. Maak een tussenstop in Eisenzeithaus Venne. Daar ontdek je hoe het leven er in de ijstijd uit zag.

Dagje ontspannen in Bad Essen

In de avond: Besluit de dag met biertje en regionale gerechten

Kaffee Mühle op het kerkplein voor een afsluiting van de dag.

© Julia Otte

Grieks eten genieten

Proef culinair Griekenland in restaurant Athen.

© Tourismusgesellschaft Osnabrückerland

Kaffeemühle: lekker eten voor iedereen

Heerlijke Duitse gerechten met of zonder vlees of vis.

© Tourismusgesellschaft Osnabrückerland

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.