© Vincent Croce

Mooiste natuurgebieden van Duitsland

Favoriet bij natuurliefhebbers

Indrukwekkend groen

Verken de mooiste natuurgebieden van Duitsland. Fiets, wandel of rijd te paard over oude sprokkelroutes, door heuvelachtige landschappen en langs gouden graanvelden. Met de wind door je haar genieten jullie vanuit de kano van de stille riviertjes. Laat je meevoeren over onontdekte paden naar pittoreske dorpjes waar jullie heerlijk kunnen genieten van een Duitse lekkernij. Onderweg word je begroet door de Schotse hooglanders, flamingo’s en boomkikkers.

Paradijs Witte Venn

In natuurgebied Witte Venn vind je moeraspoelen, weides met wollegras en kleurrijke heidelandschappen. Het is een walhalla voor de natuurbezoeker! Heikikkers, boomvalken en kwartelkoningen zijn er thuis. Het ideale startpunt voor jullie fiets- of wandelroute is de Haarmühle. Heerlijk samen ontspannen en er op uit in het groen!

© Melanie Schnieders

Schatzoeker opgelet

Schatkamer UNESCO Global Geopark Terra.Vita heeft 300 miljoen jaar aan historie. Stap in de voetsporen van dinosaurussen, speur naar bijzondere fossielen en ontdek de verhalen van de mijnwerkers. Vind jij de haaientanden op de bodem van de oer-Noordzee?

Hohe Mark Steig

Niets is zo fijn als je dag starten met een fijne natuurwandeling. Tijdens het lopen van de Hohe Mark Steig is dat al helemaal genieten. Deze 150 km meerdaagse wandelroute voert je langs schilderachtige vergezichten, kleurrijke weidevelden en magische bossen. Op en top één zijn met de natuur! 

Van gletsjer tot heideveld

Op de Wacholderhain bij Merzen-Plaggenschale kun je écht fijn wandelen. Onderweg leggen jullie je picknickkleedje neer. Loop het blotevoetenpad en voel het zachte mos, de ronde steentjes en takjes onder je voeten. Tip: van half augustus tot half september staat de heide in bloei. De zee van paarse bloemetjes is oogverblindend.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.