Stedentrip in Bad Bentheim

Een eeuwenoud kuuroord

Opladen in charmant Bad Bentheim

Liefhebbers van wellness voelen zich in Bad Bentheim als een vis in het water. Dit stadje staat namelijk bekend om haar natuurlijke zoutwater- en zwavelbronnen. Laat je samen met vriendinnen in de watten leggen of geniet van een relaxdag met je partner. De energie die jullie hier opdoen, kun je de volgende dag gebruiken voor een bezoek aan de historische burcht.

Burcht Bentheim

Deze middeleeuwse burcht zie je al van ver, want hij torent hoog boven de stad uit. In de meest bekende bezienswaardigheid van Bad Bentheim ervaar je hoe het voelt om te leven als een vorst. Beklim de kruittoren, steek een kaarsje aan in de Katharinenkerk en gluur op je gemakje rond in het koninklijke slaapvertrek.

© Grafschaft Bentheim Tourismus

Tips van een local

Met al haar historische verhalen en de kuurpark is Bad Bentheim een bezienswaardigheid op zich. Willen jullie samen ook de culturele hoogtepunten ontdekken? Johannes adviseert je wat er allemaal te doen is in Bad Bentheim.

© Grafschaft Bentheim Tourismus

Ontdekkingstocht op wandelschoenen

Wakker worden met het fluiten van vogels. Een ontbijt van kaiserbroodjes, gekookte eitjes en vers Orangensaft en dan… wandelschoenen aan! In deze omgeving vind je prachtige routes dwars door de natuur. Samen vormen ze de Grafschafter Spurensuche. Ga je voor (een deel) van het Podagristenpad of speuren jullie naar het beroemde ‘goud’?

Een dag vol wellness

's Middags: het Bentheimer Wald

Loop het bosbelevingspad.

© Touristinformation Bad Bentheim

Café Ferdinands

Eet zoals de royals in het kasteelcafé.

Restaurant Altes Museum

Restaurantje in herbergstijl met een uitgebreide kaart, vlak bij het kasteel.

© Grafschaft Bentheim Tourismus

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.