Verken de Duitse grensstreken

Weekendje helemaal weg in Duitsland

Net over de Duitse grens

Hier krijg je dicht bij huis het gevoel heel ver weg te zijn. Proef de gezellige sfeer van de steden, snuif cultuur in het Osnabrücker Land en geniet van oer-Duitse specialiteiten in het Münsterland. Of trek de natuur in en ontdek te voet of op de fiets het prachtige landschap van de Grafschaft Bentheim. De streken net over de grens zijn de ideale bestemming voor een weekendje weg in Duitsland.

Ontdek de grootste steden in het Geheim over de grens

Paarden in het wild

In het natuurgebied van Dülmen leven niet alleen heel veel vogels, insecten en kleine zoogdieren, maar ook… (half)wilde paarden! Een kudde van honderden Dülmener paardjes trekt vrij door dit gebied. Dat is heel zeldzaam in Europa. Je kunt proberen om de dieren zelf te spotten, maar ook samen met een gids op pad.

© Münsterland e.V. - Philipp Fölting

Bij de Germanen en Romeinen

In Museum Kalkriese in Osnabrücker Land reis je terug in de tijd, want precies hier vochten de Germanen tegen de Romeinen. Ga zelf op onderzoek en ontdek alles over de leefwijze van onze voorouders en hun legendarische veldslag.

© Grafschaft Bentheim Tourismus

Ontdekkingstocht over water

Nordhorn wordt omgeven door rivier de Vecht. Dat geeft je de kans om dit stadje te ontdekken vanaf het water. Kies je voor een rondvaarttocht? Of sta je liever zelf aan het roer tijdens dit weekendje weg in Duitsland? Huur in dat geval een bootje of waterfiets en bepaal je eigen tempo.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.