Overdekte winkelcentra en outlets in Duitsland hebben veel te bieden

Of je nu een koopjesjager bent, een echte fashionist(a) of op zoek bent naar iets exclusiefs, in de winkelcentra in het grensgebied slaag je altijd. Weer of geen weer, want er zijn niet alleen de authentieke winkelcentra in de steden en dorpen maar ook moderne shoppingmalls waar je je ogen uitkijkt. Niet alleen vanwege de producten maar ook vanwege de hoeveelheid winkels en de vaak fraaie architectuur van het winkelcentrum. Zin in shoppen? We hebben een aantal tips voor winkelcentra voor je.

Tip 1: Designer Outlet Ochtrup

Dit ruim opgezette shoppingcentrum  met grote parkeerplaatsen en kennels voor de hond combineert twee voordelen. Je koopt er merkproducten van hoge kwaliteit én je betaalt er een fractie van de normale prijs voor. Hoppa! Het centrum ligt ook nog eens op korte afstand van de grens, wat we voordeel nummer drie kunnen noemen. In het Designer Outlet Ochtrup vind je allerlei producten. Bijvoorbeeld voor lichaamsverzorging, speelgoed, huishoudelijke apparatuur en (sport)kleding. Wat dacht je van merken als: Tommy Hilfiger, Nike, Fossil, Levi’s, Geox, Kneipp en Playmobil...?

Tip 2: Shoppingcentrum Vechte Arkaden en Rawe Ring Center in Nordhorn

Dat er in Nordhorn veel water is, is bij veel mensen bekend, maar er zijn ook twee grote overdekte winkelcentra: Vechte Arkaden en Rawe Ring Center. Wat een weelde! In beide centra vind je allerlei soorten winkels: kleding, drogisterijen, schoenen, levensmiddelen en meer. Vechte Arkaden is het grootste van de twee. Hier vind je winkels van onder meer Only, H&M, Esprit en Intersport. In het Rawe Ring Center zijn ruim twintig winkels gevestigd waaronder een grote Marktkauf, een DM en een Deichmann. Je parkeert twee uur gratis op de ruime parkeerplaats voor het centrum. 

Tip 3: Kamp-Promenade in Osnabrück

Ga je een dagje winkelen in Osnabrück? Dat is altijd een goed idee, want Osnabrück is een echte winkelstad. Als je gaat, vergeet dan vooral een bezoekje aan Kamp-Promenade niet. Hier vind je vijf gebouwen met diverse winkels, cafés en restaurants die aan een gezellig plein liggen. Er is een grote variëteit aan winkels, waaronder technologische snufjes/gadgets, merkkleding en woonaccessoires. Bezoek dit winkelcentrum in Duitsland!

© Finke Ennen
© Claas König

Tip 4: Münster Arkaden

Dicht bij de eeuwenoude arcaden op de Prinzipalmarkt van Münster vind je het stijlvolle winkelcentrum Münster Arkaden. Een indrukwekkend, mooi en ruim overdekt winkelcentrum met meer dan veertig winkels waaronder Zara, Super Dry, Body Shop en Søstrene Grene. Münster is sowieso een goede stad voor je shopuitje. Het aanbod is gevarieerd en Münster combineert eeuwenoude panden met moderne architectuur waardoor het leuk slenteren is.

Tip 5: Emsgalerie Rheine

Rheine, net over de grens bij Enschede, heeft een gevarieerd winkelaanbod in het centrum. In 2016 werd dat aanbod groter met de opening van het grote overdekte winkelcentrum Emsgalerie: een modern winkelcentrum in Duitsland dat ruim dertig winkels herbergt. De naam doet het centrum eer aan, want het is letterlijk aan de Ems gebouwd. Aan de rivierkant is een promenade met horeca met uitzicht op de Ems. Dat uitzicht is helemaal goed vanaf de uitkijktoren bovenop het winkelcentrum. In het centrum vind je winkels als Jack & Jones, Müller, Marco Polo en Schuhpark.

Tip 6: Shopping Arkaden Bocholt

Mensen uit Winterswijk, Aalten, Dinxperlo en omgeving winkelen graag in Bocholt. Er komen zelfs bussen vol met shoppers uit Amsterdam en Rotterdam speciaal naar Bocholt. Een favoriete plek is winkelcentrum Shopping Arkaden, midden in het hart van Bocholt. Hier slenter je door ruime paden langs allerlei soorten winkels en horeca. In Shopping Arkaden vind je onder meer The New Yorker, Saturn, Tchibo, boekhandel Mayerische en C&A. Parkeren doe je eenvoudig op het plein voor Arkaden of in de parkeergarage van Arkaden.

Natuurlijk kan je ook gewoon een van de steden in de grensregio bezoeken als je een keer een dagje (of meer) lekker in een andere sfeer wilt winkelen. Of geen overdekt winkelcentrum in Duitsland wil bezoeken. Iedere stad of dorp heeft een uniek winkelaanbod. En je bent er zo.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.