© Mandy Morsink

Warendorf is de paardenhoofdstad van Duitsland

Maar ook nog veel meer dan dat!

Warendorf is bekend om de paarden, maar biedt je nog veel meer

Voor paardenliefhebbers is Warendorf een plek die ooit bezocht moet zijn. Nergens in Duitsland zijn meer paarden en stoeterijen dan hier. Maar het romantische Warendorf biedt meer: een prachtig historisch centrum met statige herenhuisjes, spannende steegjes en het middeleeuwse marktplein. Je vindt er leuke boetiekjes en winkeltjes en gezellige terrassen. Ook fietsliefhebbers komen aan hun trekken. In de omliggende natuur zijn fraaie routes uitgezet.

Paardenliefhebbers willen nooit meer weg

Warendorf wordt niet voor niets 'Paardenhoofdstad van Duitsland' genoemd. Al eeuwen lang worden hier paarden gefokt, onder meer door de grote en beroemde landsstoeterij: het Nordrhein-Westfälisches Landgestüt. In Warendorf worden ook veel paardensportevenementen, waaronder de 'Symfonie der Hengsten' en paardenwedstrijden gehouden. Ruiters genieten er volop van ritjes door de natuur.

 

© Kimber

Onverwacht fiets- én kanogenot in Warendorf

Kimber wist dat je in Duitsland goed kan fietsen. Toch verraste Kreis Warendorf, dat meer bekend is om de paarden, haar. In dit blog haar positieve ervaringen met fietsen én kanoën.

Warendorf verrast!

Laat je verrassen door Warendorf. Bezoek de beroemde paardenfokkerij 'Nordrhein-Westfälisches Landgestüt', verwonder je over het historische centrum en start een fietstocht. Ontdek zelf onderstaande verrassingen.

  • Uniek historisch centrum en middeleeuws marktplein

  • Een must voor echte paardenliefhebbers: hengstparades, die “Symphonie der Hengste” en de landstoeterij van Noordrijn-Westfalen

  • Knooppunt van de mooiste Münsterland-fietsroutes

  • Pättkes-fietstochten

Statig Warendorf

De geschiedenis van Warendorf voert terug naar de Middeleeuwen, zo'n twaalfhonderd jaar geleden. En dat voel je als je door het centrum met het unieke Middeleeuwse marktplein loopt. Vergaap je aan de statige herenhuizen, het historische raadhuis, de eeuwenoude stadsmuur en de oude kerken. ''Hoe zou het leven hier vroeger geweest zijn?”

 

© Mandy Morsink

Alle evenementen in Warendorf op een rij

 

Nog niet gevonden wat je zocht? Klik dan op onderstaande knop en ontdek meer evenementen in de Duitse grensstreek.

© Mandy Morsink
-

Warendorf op de kaart

Wil je genieten van een heerlijk verblijf in Warendorf? Hieronder vind je de beste tips voor leuke uitstapjes, fraaie bezienswaardigheden en toffe evenementen in Warendorf en omgeving. 's Avonds plof je in een heerlijk bed in één van de hotels in de stad.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.