EmsRadweg

In een oogopslag

  • 383,12 km
  • 1 Dag 22 minuten
  • 135 m
Over een lengte van 379 kilometer fietst u via EmsRadweg, langs de kleinste rivier van Duitsland en kunt u volop cultuurgeschiedenis en idyllische landschappen ontdekken. Hier vinden fietsvakantiegangers alles, wat hun hart begeert. Van vriendelijke service via altijd actueel kaartmateriaal tot naar een opmerkelijke route – de EmsRadweg hoort in alle categorieën bij de subtop van de Duitse langeafstandsfietsrouten.

De route begint direct aan de bron van de Ems bij Hövelhof aan de voet van het Teutoburger Woud. De EmsRadweg heeft een bijzonderheid: op de 379 km lange route komen nauwelijks hoogteverschillen voor. De EmsRadweg is daarom bij uitstek geschikt voor gezinnen met kinderen!

De Ems is een bijzondere rivier: hij verbindt vijf vakantieregio’s. Direct aan de bron van de Ems bij Hövelhof, aan de voet van het historische Teutoburger Woud, begint de route die aanvankelijk door het Paderborner Land en het Gütersloher Land slingert. Verder gaat de tocht door het Münsterland, het Emsland en Ostfriesland. Uiteindelijk komt u aan de Noordzee terecht waar de Ems in uitmondt.

Langs de Ems rijgen diverse historische en culturele bezienswaardigheden zich aaneen: de historische steden Rietberg en Rheda-Wiedenbrück, het parklandschap van het Münsterland met zijn kastelen en burchten, de historische steden Münster en Warendorf en natuurlijk ook de Waterstad Nordhorn.

Een fietsroute voor het hele gezin!

Weer

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.