Naar een museum in Duitsland

Samen ontspannen met zoute lucht

Van schilderkunst tot rockmuziek

Wil je naar een museum net over de grens in Duitsland? Er is echt keuze genoeg voor een gezellig dagje weg! Bekijk de beelden van schilder Felix Nussbaum in het Museumkwartier in Osnabrück. Doe samen een dansje in het rock’npopmuseum in Gronau. Of laat je verrassen door de eigenzinnige illustraties van Anke Feuchtenberger in het LWL-Museum. De textielkunst in Stadtmuseum Nordhorn mogen jullie zeker niet missen!

Beroemde en spannende Varusslag

Tijdens jullie vakantie met het gezin is Museum und Park Kalkriese in Duitsland een must. Herleef de dappere strijd en ontdek de verhalen in het Teutoburger Woud. Natuurlijk neem je je zwaard en schild mee. Verzamel al je moed en speel als echte strijder mee tijdens de Romeinen en Germanendagen.

© Vincent Croce
© Grafschaft Bentheim Tourismus

Ridderspelen in Bad Bentheim

Ga jij mee naar de middeleeuwse ridderspelen? Terug naar de tijd van goochelaars, ridders en ambachtslieden. Kruis de degens en hijs je schild. Het hoogtepunt is een groot vuurwerkspektakel tijdens de ‘Ridders van de donkere nacht’.

© Bernard Fischer

Het werk van Pablo Picasso

Net over de grens in Münster vind je een museum dat je niet zomaar in Duitsland zou verwachten. In het Kunstmuseum Pablo Picasso zijn meer dan 800 werken van Picasso’s eigenzinnige en meestal kleurrijke oeuvre te vinden. In ‘de galerij van de straatposter’ vind je 90 prenten om reclame te maken voor de kunstwerken van de grote kunstenaars Chagall, Matisse, Miró en Picasso.

Kunst en cultuur beleven

Picknicken in de kasteeltuin

Een absolute parel is de kasteeltuin van de universiteit in Osnabrück. Stal je kleedje uit en geniet van een zelf meegebrachte picknick. Het kasteel in barokstijl maakt het samen met de kleurrijke Engelse tuin een ontspannen plek. In de zomermaanden zijn er regelmatig buitenfilms te zien.

© Stadt Vreden

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.