© Sandra

De ridderspelen Bad Bentheim

Een paar keer per jaar is Bad Bentheim extra leuk, natuurlijk tijdens de kerstmarkt in december maar ook in de lente want dan vinden een lang weekend lang de ridderspelen Bad Bentheim  plaats. Normaal gesproken heb je al niet veel fantasie nodig om je de ridders en prinsesen voor te stellen die door kasteel Bad Betheim liepen, nu komt het tafereel voor je ogen tot leven.

Dit is ook echt een geweldig uitje met kinderen. Elke keer als we nu naar een kasteel gaan, vraagt onze dochter of er ook echt ridders en paarden zijn. Op de grasvelden aan de voet van het kasteel zetten voor een weekend de artiesten maar ook fantasy liefhebbers hun tenten op. De rest van het weekend lopen ze in vol middeleeuws oornaat rond. De één is een ridder te paard, de ander een eenvoudig koopvrouw die haar eigengemaakte spulletjes probeert te verkopen.

Voor kinderen een indrukwekkende opvoering

Een hoogtepunt van de ridderspelen is de riddershow. Een groot stuk grasveld is afgezet en hier vindt een enorm spektakel plaats. In één scène werd de prinses ontvoerd door struikrovers maar natuurlijk stuurde de koning zijn beste ridders er op af. Het verhaal is elk jaar natuurlijk iets anders maar wat je zeker gaat ziet zijn riddergevechten. De kreten van de toeschouwers die onder de indruk zijn, het tumult van stampende paardenhoeven, het gekletter van zwaarden tegen elkaar. Voor kinderen maar ook voor volwassenen is dit een enorm indrukwekkende opvoering.
bad-bentheim-ridderspelen-costuums-middeleeuws-©Sandra.jpgbad-bentheim-ridderspelen-costuums-middeleeuws-©Sandra.jpg
bad-bentheim-ridderspelen-vuur-spuwen-meneer-©Sandra.jpgbad-bentheim-ridderspelen-vuur-spuwen-meneer-©Sandra.jpg

Draaimolen op de "middeleeuwse"

Wanneer het voorbij is, zie ik even later allemaal kleine jongetjes die het verhaal met hun houten zwaarden naspelen. Onze dochter wil op de “middeleeuwse” draaimolen en met oud-Duitse spelletjes en activiteiten zoals boogschutten is er genoeg te doen.

Wat ik ook zo fijn vond aan de ridderspelen in Bad Bentheim is de fijne ontspannen sfeer. Op verschillende plekken treden artiesten op en kan je zittend in het gras rustig luisteren. Ook aan worst, ham en bier is geen gebrek. Allemaal wel in stijl geserveerd natuurlijk. Bad Bentheim tijdens de ridderspelen is echt een fijn dagje uit voor het hele gezin.

Meer zoals dit

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.