© Mandy-Morsink

Vriendinnen 'wellness'dag in het Carpesol; heerlijk genieten en ontspannen!

Een grijze, mistige en koude dag leent zich uitstekend voor een warm spa -en welness arrangement…toch?! 

Dat zeggen wij ook tegen elkaar als mijn vriendin en ik naar de ingang van het Carpesol Spa & Thermen in Bad Rothenfelde lopen. Gisteren zijn we al aangekomen in dit kuuroord om de gradeer(zout)werken en het evenement LICHTSICHT te bezoeken. Wat een geluk hadden we op die dag met een stralend blauwe lucht en zon! Heel anders dan vandaag, maar dit past juist heel goed nu.

Ontvangst Carpesol

We worden heel hartelijk ontvangen door een dame aan de receptie, die ons het een en ander uitlegt over het Carpesol. Beneden is het zwem -en watergedeelte met een groot binnen-en buitenbad en bubbelbaden. Dit kuuroord draait om zout…en dat merken we ook aan het water hier. De baden hier hebben een zoutgehalte van 2,5% en er is zelfs een bad met 12, % zout, wat vergelijkbaar is met het water in de Dode zee. Lekker drijven dus!

Genieten in Carpe Spa

De 2e en 3e verdieping van het Carpesol zijn bestemd voor het welness en spa gedeelte. Na een tijd lekker in het warme water in het buitenbad te hebben gedobberd, melden we ons aan het einde van de ochtend bij een leuke dame in de Spa.

We krijgen een heerlijke gezichtsbehandeling van 25 minuten en daarna een volledige lichaamsmassage. Alle producten die ze hier in de spa gebruiken, zijn ook weer op basis van zout en het voelt echt heerlijk aan. Ik grap tegen mijn vriendin dat we er 20 jaar jonger uitzien en we moeten allebei nog harder lachen als we even later door een hele lieve bezoekster worden aangesproken, die ons veel jonger inschat dan we zijn. Blijkbaar helpt het dan toch!?

Lunchen in het restaurant

Na deze heerlijk beautybehandeling en massage zoeken we een plekje in het restaurant voor een lunch. Op de een of andere manier heb ik bij een welnessdag ook altijd het gevoel dat ik gezond moet eten dus we bestellen een smoothie en een salade. De vriendelijke ober haalt ons over toch ook even de heerlijke pompoensoep te proberen en hij heeft gelijk; deze is echt lekker!

Tijd om te badderen

De middag gaan we gebruiken voor de sauna’s, stoombaden, zoutbaden en rustruimtes op de 2e en 3e verdieping. Aanbod te over en voor ieder wat wils. Van de wat minder warme infraroodsauna, tot aan de zoutgrot van ca. 80 graden tot aan de echte hete sauna buiten op het dak die tot een lekkere 100 graden wordt opgestookt….ik hou ervan! We genieten tussen de sauna’s door van de mooie ligbedden en rustruimtes her en der of zitten lekker bij het haardvuur. Wat ook heel fijn is…je kunt je drankje bestellen in het restaurant en meenemen naar het saunagedeelte.

Het Solebad is een ervaring; heel apart om gewoon rond te kunnen drijven in het zoute warme water, met je hoofd in de koude grijze lucht.
Carpesol-Bad-Rothenfelde-rust-ruimte-wellness-©Mandy-Morsink.jpgCarpesol-Bad-Rothenfelde-rust-ruimte-wellness-©Mandy-Morsink.jpg
Carpesol-Bad-Rothenfelde-wellness-sauna-©Mandy-Morsink.jpgCarpesol-Bad-Rothenfelde-wellness-sauna-©Mandy-Morsink.jpg

Leuk extraatje

Aan het eind van de middag douchen we ons af en maken we nog even gebruik van het ‘cremestation’; hier vind je verschillende bodylotions die je kunt gebruiken aan het eind van de saunadag. Wel een leuk extraatje, vinden wij.

Even nog een laatste bezoekje aan het restaurant, waar we nu toch een beetje afwijken van de ‘gezonde’ dag en een cappucino met een lekker stukj Kuchen bestellen. We vinden dat het nu mag!

Na deze heerlijke welnessdag en een gezellig 2- daagsverblijf in Bad Rothenfelde vertrekken we heerlijk ontspannen en uitgerust weer richting Nederland.
Carpesol-Bad-Rothenfelde-restaurant-taart-cappucino-©Mandy-Morsink.jpgCarpesol-Bad-Rothenfelde-restaurant-taart-cappucino-©Mandy-Morsink.jpg

Tips voor een verblijf in of nabij Bad Rothenfelde;

  • De enorme gradeerwerken (zoutwerken) midden in dit kuuroord

  • Overnachten in het hotel Noltmann-Peters, midden in het centrum

  • Het evenement LICHTSICHT, waarbij in de avond projecties van 25 verschillende kunstenaars worden getoond op de muren van de gradeerwerken, loopt deze winter van november tot 2 februari 2022.

Na deze heerlijke wellnessdag en een gezellig 2- daagsverblijf in Bad Rothenfelde vertrekken we heerlijk ontspannen en uitgerust weer richting Nederland.

Tips voor een verblijf in of nabij Bad Rothenfelde;
  • De enorme gradeerwerken (zoutwerken) midden in dit kuuroord

  • Overnachten in het hotel Noltmann-Peters, midden in het centrum

  • Het evenement LICHTSICHT, waarbij in de avond projecties van 25 verschillende kunstenaars worden getoond op de muren van de gradeerwerken, loopt deze winter van november tot 2 februari 2022.

Wil jij net als ik ook een heerlijk wellnessdagje beleven in Bad Rothenfelde? Hier vind je meer informatie over het Carpesol SPA Therme.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.