© Melanie Schnieders

Bijzondere belevenissen in natuur- en geopark TERRA.vita

Net over de grens ligt een bijzonder natuurgebied, klaar om door jou ontdekt te worden. Natuur- en geopark TERRA.vita zal nog niet iedereen bekend in de oren klinken. En dat terwijl er zoveel te zien, ontdekken en beleven is!

300 miljoen jaar oude schatkamer van de natuur

Glooiende heuvels wisselen zich af met mysterieuze moerassen, klaterende beekjes banen zich een weg door dichte bossen en in elke tijd van het jaar is er wel natuurspektakel te beleven. Niet voor niets heeft TERRA.vita de beschermde status UNESCO Global Geopark gekregen. 300 miljoen jaar geschiedenis van de aarde wordt hier tast- en zichtbaar. Fossielen, rotsformaties, bijzondere gesteentes en een enorme diversiteit aan flora en fauna maken TERRA.vita een natuurlijke schatkamer!

Dé plek voor mensen die graag buiten zijn: fietsen, wandelen en meer

Of je nu een stevige wandeling wilt maken of een uitstapje met het gezin plant, in natuur- en geopark TERRA.vita is veel te doen. Wandelaars kunnen kiezen uit ruim 80 TERRA.tracks. De routes, meestal rondwandelingen, zijn tussen 3 en 19 km lang. Elke tour heeft z’n eigen highlight en afwisselende natuur krijg je sowieso te zien. Fietsers kunnen kiezen uit bijna 20 TERRA.trails, ook weer elk met een eigen thema en diverse bezienswaardigheden. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je op verschillende plekken in het natuurpark klimmen, geocachen of meedoen aan een excursie. Genoeg te doen dus!

Top 5 belevenissen in TERRA.vita

De keuze is enorm in TERRA.vita. Wees gerust: wat je ook gaat doen, het wordt zeker een leuk uitstapje. Weet je niet waar je moet beginnen? Met deze vijf belevenissen zit je in ieder geval goed:

  • Schoenen uit! Op het blotevoetenpad op de Wacholderhain van Merzen-Plaggenschale wandel je over houtsnippers, steentjes en andere bodems. Bijzonder mooi is het hier als aan het einde van de zomer de heide bloeit!

  • De Alfsee was oorspronkelijk een oplossing voor de overstromingen en veranderde al snel in een vogelparadijs. Neem je verrekijker mee want hier broeden, vliegen, overwinteren en rusten vele bijzondere vogelsoorten.

  • Als de Freeden in bloei staat, weet je dat de lente eraan komt. Dit stukje natuur in Bad Iburg is altijd al wandeling waard, maar als in april de paarse en witte bloempjes van de holwortel tevoorschijn komen, weet je echt niet wat je ziet!

  • Natuur midden in de stad? Je gaat het ervaren in de botanische tuin van Osnabrück. Op het ruim 8 hectare grote terrein zie je planten van over de hele wereld. De tropische kas is indrukwekkend mooi én ook op koudere dagen aangenaam warm.

  • Op het boomkroonpad in Bad Iburg wandel je op een hoogte met de vogels, de eekhoorns en de boomtoppen. Echt bijzonder! Onderweg leer je op een interactieve manier meer over het bos en zijn bewoners.

Natuur beleven in en rondom Osnabrück

Met 100 natuurmonumenten, 2800 km wandelpad, 4000 km fietspad en vele bezienswaardigheden kun je je in TERRA.vita makkelijk een paar dagen vermaken. Je kunt natuur met culturele uitstapjes verbinden, en aan het einde van de dag weer de gezelligheid van Osnabrück of een van de kleine stadjes in het Osnabrücker Land opzoeken . Dat is het mooie van natuur- en geopark TERRA.vita: het is enorm groot, maar toch is alles aangenaam dichtbij.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.