Teutoschleife route 1 - Bevergern Pättken

In een oogopslag

  • 6,88 km
  • 1 uur 46 minuten
  • 90 m
  • 41 m

Liefhebbers van scheepvaart en techniek komen op het Bevergerner Pättken aan hun trekken. ‘Das Nasse Dreieck’: de plek waar het Mittellandkanal zich afsplitst van het Dortmund-Ems-Kanal. Hier bevinden zich twee technische monumenten: een markante stalen voetgangersbrug en een historische sluis, beide ruim 100 jaar oud. Interessant is ook het romantische plaatsje Bevergern. Lengte 7 km / 83 m hoogteverschil.

Water is het overheersende element tijdens een wandeling op de Bevergerner Pättken. Het 7 kilometer lange premiumpad begint bij de sluis in Bevergern. Hier, bij de "Natte Driehoek", komen het Mittellandkanaal en het Dortmund-Eemskanaal samen. De schepen varen rustig langs het blauwe lint van kanalen naar hun bestemmingen. Blijf even hangen - op het kruispunt van twee belangrijke waterwegen kunt u zien hoe de grote binnenschepen het hoogteverschil van 10 meter in de 163 meter lange sluis overwinnen.

Tijdens de wandeling zijn er altijd prachtige uitzichten op het kanaal, dat u lange tijd begeleidt op de paden langs de rivier. Eerst wandelt u langs de noordoever van het Dortmund-Eemskanaal, waar meestal talrijke schepen liggen. Nadat u het kanaal bent overgestoken, volgt u nu de zuidelijke oever. Een lus leidt u van het kanaal naar het centrum van Bevergern. Onderweg komt u bij"Levedags Mühle" - een voormalige olie- en vollemolen.

Het bewegwijzerde wandelpad leidt zijn bezoekers nu terug naar de zuidoever van het kanaal, die je oversteekt met de historische brug"Bergeshöveder Steg". U bent nu weer direct bij het "Nassen Dreieck" en volgt het Mittellandkanal een klein stukje. Het wandelpad voert uiteindelijk in westelijke richting door een mooi bosgebied voordat u weer bij het beginpunt bent.

Weer

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.