Winkelen net over de grens in Münster is een belevenis

Als je van winkelen en mooie steden houdt, moet je eens in je leven in Münster zijn geweest. Münster is een geweldige winkelstad, niet alleen door de winkels, maar ook door de sfeer, de geweldige restaurants en cafés, de kunst en cultuur en de geschiedenis die je overal in het centrum proeft. Hier is shoppen echt een belevenis!

Goede start van je dagje winkelen in Münster

Naar Münster kan je prima met de auto, maar de stad is ook heel goed bereikbaar met de trein. Begin je dag met een lekkere Kaffee und Kuchen op de unieke Prinzipalmarkt en geniet van het mooie uitzicht op de patriciërswoningen met hun middeleeuwse bogen, ofwel arcaden. Pak je stadsplattegrond erbij en bedenk wat je vandaag zal gaan doen. Kiezen wordt nog lastig. Wil je graag luxe? Dan hoef je niet ver weg. Op en rond de Prinzipalmarkt vind je elegante designerwinkels, exclusieve juweliers, verfijnde antiekwinkels, speciaalzaken en boetieks. Hier kan je wel wat tijd besteden. Te weinig budget? Luxe kijken is ook leuk.

© Dagmar Schwelle

Verken de heerlijke shoplocaties in Münster

© C. Fjnasch

Ludgeriviertel en Aasee

Als je voldoende gezien of gekocht hebt, loop dan door het grotendeels autovrije centrum naar het Ludgeriviertel. Hier vind je de grote en bekende warenhuizen én de leukste horecagelegenheden. Weer of geen weer, je kan altijd terecht terecht in de grote shoppingmall, de Arcade. Vanaf het Ludgeriviertel wandel je je binnen een half uur naar de Aasee, wat een prima plek is voor je lunch. Laat je voeten even tot rust komen in het koele water. Geniet in het gras of op een terras van je lunch en de omgeving. Het leven is goed...

© Münsterland e.V.

Culinaire geheimtip: de Wollbecker Straβe

Wolbecker Straße is dé voedselmijl in Münster. Toch blijft de culinaire afwisseling door toeristen vaak onopgemerkt en is het een echte geheime tip!

Münster is ook modern

Het leuke aan Münster is dat er naast historische gebouwen ook heel moderne architectuur is. Die vind je rond de Stubengasse. Een groter contrast met het historische hoogtepunt, de Prinzipalmarkt, kan je je bijna niet voorstellen. De Stubengasse is bekroond met de Duitse Stadsontwikkelingsprijs. En dat is niet voor niets. Vlak bij de Stubengasse vind je de Hansecarré, een modern winkelgebied met leuke en bijzondere winkels.
Een goede plek om de rest van de middag door te brengen is het Kuhviertel, een van de meest traditionele wijken in het centrum en dé uitgaanswijk van Münster. Hier zijn veel kleine winkels, galeries, antiquariaten, maar ook veel terrasjes, uitgaansgelegenheden en de bekende brouwerij Pinkus Müller.

© Münsterland e.V./Philipp Fölting
© Ralf Emmerich

Dineren in de haven

De dag gaat best snel voorbij... Tijd voor het diner. Door heel Münster vind je geweldige restaurants. Wil je wat anders, kies dan voor het havengebied: heerlijk eten met een fantastisch uitzicht. Geniet van je maaltijd en mijmer over de volgende keer dat je naar Münster gaat. Bezoek dan bijvoorbeeld de wijkRothenburg, de Alter Fischmarkt, het Kiepenkerlviertel of het LWL-museum... 

Bereikbaarheid

Münster is zowel met de trein, alsook met de auto prima te bereiken. Het centraal station van Münster ligt midden in de stad. Door middel van de IC-, EC- en ICE-verbindingen is Münster vanuit verschillende grote steden in Duitsland en Europa goed verbonden. Vanaf Enschede duurt de treinrit naar Münster ongeveer een uur.
Met de auto bereik je Münster via de autosnelwegen A1 en A43. Voor de rit van Amsterdam naar Münster heb je ongeveer 3 uur nodig. Denk je wel even aan de milieusticker, deze is in Münster verplicht.

Parkeren in Münster

Gratis parkeren en met de bus (tegen betaling) naar de historische binnenstad, dankzij het aanbod aan P+R-locaties is dat mogelijk. Het hele jaar door rijden er meerdere keren dag bussen vanaf het Mobil-station Weseler Straße, het Preußenstadion (Hammer Straße) en de Albersloher Weg naar het centrum, ook tijdens de kerstmarkten.

Het parkeergeleidingssysteem leidt automobilisten eveneens naar de parkeermogelijkheden in het centrum en geeft aan, waar op dat moment nog hoeveel parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Een volledige overzicht van alle parkeerplaatsen in Münster vind je op de interactieve kaart van het “Tiefbauamt Münster”.

Laat je inspireren

Lekker blijven slapen in Münster

Van zoveel mooie winkel hotspots, architectuur, geschiedenis, kunst en cultuur kan je toch alleen maar blij worden? Kom naar Münster. Wil je er helemaal een leuk uitje van maken? Boek dan een overnachting in een van de vele hotels van Münster. Er zijn eenvoudige, gezellige hotels maar ook super-de-luxe voor als je jezelf extra wilt verwennen.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.