© Pixabay-FreeToUseSounds-Mark-Gnauk

Culinaire variëteit: Wolbecker Straße in Münster

Wolbecker Straße is dé voedselmijl in Münster: het ruikt naar vers gebakken pizza, gebrande koffie en oosterse kruiden. Of het nu voor ontbijt, lunchpauze of een feestelijk etentje is, in de talrijke restaurants van de Wolbecker is er altijd wel iets te beleven. Toch blijft de culinaire afwisseling door toeristen vaak onopgemerkt en is het een echte geheime tip!

Top locatie

De Wolbecker Straße ligt op slechts enkele minuten lopen van de Salzstraße, een van de grootste winkelstraten van Münster. De straat begint direct naast het treinstation, waardoor toeristen die met de trein aankomen direct kunnen genieten van al het lekkers voor of na hun reis. Bovendien ligt de Wolbecker Straße ook nog op de weg naar de haven van Münster – hierdoor is het een echte blikvanger met de mix van verbouwde pakhuizen en moderne architectuur! Als je niet hebt gevonden wat je zoekt op de Wolbecker Straße, kunt je nog kiezen uit andere geweldige restaurants op de “Kreativ-Kai”.
Kaart-met hotspots-winkelstraten-Münster.jpgKaart-met hotspots-winkelstraten-Münster.jpg

Welkom op de ‘Wolbecker’

Op het ongeveer 1,3 kilometer lange traject tussen de Servatiiplatz en het Dortmund-Eemskanaal is er het ene restaurant na het andere te vinden. Iedereen vindt hier wel iets! Het begint onder een sportschool (van alle plaatsen). De “Taco Heroes” serveren burrito’s, quesadillas en tequila. Direct ernaast, bij “Kulti Kebab“, vind je een zeer speciale dönerkebab, geserveerd met gegrilde groenten en heerlijke herderskaas.
winkelstraat-Taco-Heroes-Kulti-Kebab-©David.jpgwinkelstraat-Taco-Heroes-Kulti-Kebab-©David.jpg

Veganistisch & Gezond…..

De vele fietsen en de lange rij voor de snackbar “Gustav Grün” laat zien: Veganistisch is in! De oosterse groentewinkel “Peperoni” werd al jaren geleden erkend. Je hoeft hier overigens geen geld mee te nemen: Klanten kunnen ook betalen met 20 minuten muziek en zang en krijgen hiervoor een complete maaltijd.
Gustav-Grün-eten-oosterse-groente-winkel-©David.jpgGustav-Grün-eten-oosterse-groente-winkel-©David.jpg

…. of vlees & vet?

Als je de voorkeur geeft aan Amerikaanse gerechten en een vette hap, ben je in goede handen bij “Bun Bites Beef“: In deze hamburgertent ruikt het naar barbecuesaus en getrokken varkensvlees. Ook de Oldschool hiphop muziek kenmerkt de schemerige winkel. Mijn absolute lievelingsburger: The W en Ready to Die! Ertegenover vind je de meest bijzondere pizzeria van Münster: In het “Casa Pazzi” vindt u niet alleen Margherita en salami, maar ook antiek en artikelen die je normaal op de rommelmarkt vindt! De geselecteerde pizza kan worden geraffineerd met een grote selectie aan oliën, vooral de knoflookolie is een echte aanrader.
Casa-Pazzi-pizza-restaurant-©David.jpgCasa-Pazzi-pizza-restaurant-©David.jpg

Lekkernijen uit “Klein-Muffi”

Aan de andere kant van de Hansaring, die de Wolbecker Straße doorkruist, gaat de voedselmijl verder: De wijk rond de Herz-Jesu-Kirche werd tegen het einde van de 19e eeuw gebouwd, toen de Nederlandse kanaalwerkers zich hier vestigden. De mensen van Münster noemden deze plaats graag “Klein-Muffi”, afgeleid van het woord “muffen” (stank) uit de geheime taal ‘Masematte’. Vandaag de dag ruikt het naar vers vlees en uien, want er zijn hier veel kebabboxen. Mijn absolute favoriet is “Osmania“: In deze kleine eetgelegenheid hebben ze uitstekende krokant gebakken pizza’s, een bord met kebab wordt hier geserveerd met rijst in plaats van friet.

Beste van de rest

Dit was slechts een klein overzicht van de beste, meest bijzondere en populairste restaurants, maar er zijn er nog veel meer! Er is bijvoorbeeld ook nog de “drei:klang“, dit is de plek waar moeders hun kinderen ontmoeten, terwijl de “Teilchen & Beschleuniger” de plek is waar studenten, die verlangen naar koffie, met elkaar afspreken. Ten slotte lokken de vele bakkerijen je met vers gebakken broodjes en gebak en in de zomer openen hier zelfs twee ijssalons hun deuren. Maar vandaag besluit ik (weer) voor een kebab van “Osmania” te gaan. Geniet van uw maaltijd!

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.