© Klaus Herzmann

Alles voor een korte vakantie

Melle is natuur, cultuur en geschiedenis

Allemaal plezier in Melle

Melle is de ideale plek voor een actief verblijf. In Melle start de Hase-Ems-Tour, de bekende lange afstandsfietstocht. Liever wat kortere afstanden fietsen?  Melle is ideaal voor fietstochten en door de ligging in een dal kan je perfect wandelen. Kinderen zijn weg van de historische burcht Diedrichsburg, het wildpark en de uitkijktorens Ottoshöhe en de Klimaattoren van vijfentwintig meter. ,,Best hoog, papa...''

Auto's bewonderen in automuseum Melle

,,Heb je die auto gezien, zo mooi!” Vergaap je in automuseum Melle. Verdeeld over drie verdiepingen staan meer dan tweehonderd glimmende auto's tentoongesteld uit diverse eeuwen. Ofwel: “De geschiedenis op wielen”. De collectie wisselt frequent en er zijn regelmatig speciale tentoonstellingen, zodat elk bezoek weer een nieuwe belevenis wordt.

© Klaus Erzmann
© Klaus Herzmann

Zoek het hogerop

Bekijk het Osnabrückerland van zesentwintig meter hoogte op de neo-romaanse kasteeltoren van kasteel Diedrichsburg en geniet van het uitzicht op de Meller Berge. Toe aan een versnapering? Je bent welkom in restaurant Maximilians in de burcht.

Lekker bezig zijn in Melle

Melle is perfect voor een actieve vakantie. Door de ligging in een dal kan je hier uitstekend fietsen. In wildpark de De Meller Berge ontdek je van alles op een van de vele wandelroutes. Ga je liever de hoogte in, beklim dan een van de twee uitkijktorens: Ottoshöle of de klimaattoren in Melle-Buer.

Alle evenementen in Melle op een rij

 

Nog niet gevonden wat je zocht? Klik dan op onderstaande knop en ontdek meer evenementen in de Duitse grensstreek.

© Birgit Brüggemann
-

Ontspannen winkelen in Melle

Ervaar het winkelen in Melle.Tientallen veelal zelfstandige winkeliers ontvangen je met liefde en nemen de tijd voor advies. In het verkeersluwe vriendelijke centrum wandel je ontspannen langs de etalages. Een hapje en een drankje in een van de lokale restaurantjes maakt de dag helemaal af. ,,Gezellig, hè?”

© Sudmöller

Drie overnachtingstips in Melle

Kampeer aan het meer

Viersterrencamping Grönegau-Park Ludwigsee is ideaal vertrekpunt.

Melle op de kaart

Wil je genieten van een heerlijk verblijf in Melle? Hieronder vind je de beste tips voor leuke uitstapjes, fraaie bezienswaardigheden en toffe evenementen in Ahaus en omgeving. 's Avonds plof je in een heerlijk bed in één van de hotels in de stad.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.