© Klaus Hetzmann

Automuseum Melle

In een oogopslag

In automuseum Melle ervaar je ‘geschiedenis op wielen’ op 4000 m2 verdeeld over drie verdiepingen.

Het museum - een geschiedenis op wielen
Het Automobielmuseum Melle aan de voet van de Mellebergen presenteert "geschiedenis op wielen": In het onder monumentenzorg vallende industriepaleis van de historische meubelfabriek Melchersmann beleef je een buitengewoon omvangrijke hedendaagse tentoonstelling over de geschiedenis van de mobiliteit.   

Het automuseum toont meer dan 300 eersteklas voertuigen uit verschillende tijdperken die voortdurend worden uitgeleend - waardoor elk bezoek een nieuwe ervaring wordt. Ontdek het museum steeds opnieuw!

Een ongewoon concept:
Om technische goederen voor de toekomst te bewaren, moeten ze regelmatig worden gebruikt. De voertuigen die in het museum te zien zijn, zijn in werkende staat en worden regelmatig gebruikt. Veel bruikleengevers hebben hiervoor hun beste schatten ter beschikking gesteld. In het automuseum van Melle worden altijd 200 tot 300 voertuigen tentoongesteld.

Voortdurende verandering: 
Dankzij het unieke concept is het Automuseum Melle in de benijdenswaardige positie dat het voortdurend eersteklas auto's en motoren vanaf het begin van de motorisering tot en met bijzondere stukken uit recentere tijden kan laten zien. Herhaalde bezoeken zijn daarom altijd een nieuwe ervaring.

Geschiedenis op wielen: 
De naam is een engagement om niet alleen belangrijke voorbeelden uit de technische en designgeschiedenis van de auto te tonen, maar ook om de immense impact van deze uitvinding op het leven van de mensen te illustreren.

Vertaald met DeepL.com (gratis versie)

Op de kaart

Automuseum Melle
Pestelstraße 38-40
49324 Melle
Deutschland

Tel.: +49 5422 / 46838
E-mail:

Contactpersoon

Herr Dr. Klaus Schröder
Pestelstraße 38-40
49324 Melle

Tel.: +49 5422 / 46838
E-mail:

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.