Legio fietstochten in Duitsland

Fietsend de grensregio verkennen

Fietsplezier over de grens

In het Duitse grensgebied is flink geïnvesteerd in een gevarieerd netwerk aan fietsroutes. Er zijn routes in de hele regio die onderverdeeld zijn in vier thema's: Rivierenroutes, Cultuurroutes, Natuurroutes en Stedenroutes. Ze verschillen niet alleen qua thema maar ook qua zwaarte en qua lengte. Er is voor iedereen een passende fietstocht in Duitsland. En altijd een cafeetje in de buurt.

Vreedzaam fietsen tussen Münster en Osnabrück

In de grensregio zijn grote oorlogen beëindigd. Boodschappers te paard, de 'Vredesruiters', reden tussen vijandige kastelen heen en weer en hielpen zo de Vrede van Münster en de Vrede van Westfalen tot stand te brengen. De ruiterpaden van toen zijn nu fietspaden. Fiets letterlijk in de sporen van de Vredesruiters.

© Christoph Steinweg
© Janna Kamphof

Volg de mysterieuze Tödden

Blogger Janna volgde de fietsroute die aan de Tödden, reizende linnenverkopers, gewijd is. Zij zag prachtige Töddenwoningen en leerde in het museum in Mettingen onder meer over hun geheimtaal.

© Ronald Jansen

Fietstocht langs 100 kastelen

De 100 kastelenroute is een van de mooiste fietstochten in Duitsland. Door zijn lengte van 960 kilometer fiets je hem in delen. Overnacht in hotels op het platteland of in steden als Münster, Ahaus, Bocholt, Warendorf. Geniet van stoere (water)burchten, barokke pronkpaleizen, versterkte herenhuizen, prachtige vergezichten, fijne picknickplaatsen en mooie rivieren.

Meerdere dagen fijn fietsen

In Vreden, bij Winterswijk, op de fiets stappen en eindigen in Berlijn? Dat kan gewoon. Daar loopt de Europa Radweg R1, een lange afstandsfietsroute die van Engeland via Nederland, België, Frankrijk en Duitsland naar Rusland of Finland leidt. 4.500 of 5.000 kilometer door verschillende landen en landschappen. ,,Geweldig!”

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.