© Stadtmarketing Vreden

Vreden verbindt

Iedereen welkom in vriendelijk Vreden

Vreden koos niet voor niets voor de slogan 'Vreden verbindt'.

Er is altijd wel iets te doen: kermis, kofferbakverkoop, sportevenement of festival. Wandel door het leuke centrum of het stadspark dat ook openluchtmuseum is. Doe de 'Naturtour', de barrièrevrije fietstocht voor iedereen of maak een tochtje op of langs de Berkel. Ook interessant is museum Kult: centrum voor cultuur en levende traditie.

Flamingo's in het wild

In het Zwillbrock, een Natura2000 natuurgebied tussen Groenlo en Vreden leven ruim honderd broedende vogelsoorten waaronder een kolonie van zestienduizend kokmeeuwen én...  roze flamingo's. Volg de wandelroute van zes kilometer en bezoek het Biostation waar je alles leert over dit uniek bos-, veen- en moerasgebied kort over de grens.

© Stadtmarketing Vreden
© Unsplash-Greg Rosenke

Vliegtuigen en parachutisten spotten

Vliegtuigen en parachutisten zijn altijd leuk om te zien. Op vliegveld Stadtlohn-Vreden landen en vertrekken regelmatig sportvliegtuigjes en parachutisten. Op het terras en voor Flugplatzrestaurant Vreden heb je het beste uitzicht. Wil je niet alleen kijken, maar ook doen? Boek dan een rondvlucht of een tandemparachutesprong. Spannend!

© Heike Rieger

Vreden is Heikes favoriet

Heike kent Vreden door en door. In dit blog vertelt ze over het Scherenschnittmuseum, de Nachtwaker en cultuurcentrum Kult. Haar geheim-tipps: traditioneel brood uit het oude bakhuis en wandelen langs de Berkel.

Gevarieerde fietsroute met flamingoseeing

De Flamingoroute is een populaire fietsroute door Twente, de Achterhoek en het Westmünsterland. De vierhonderdvijftig kilometer lange tocht brengt je langs diverse plaatsen maar ook natuurgebieden als Witte Venn, Korenburgerveen, Liesner Wald en natuurlijk het Zwillbrocker Venn waar een verrassende ontmoeting met flamingo's op je wacht. Aan de route liggen meerdere hotels.
 

© Vincent Croce

Alle evenementen in Vreden op een rij

 

Nog niet gevonden wat je zocht? Klik dan op onderstaande knop en ontdek meer evenementen in Vreden.

© Stadt Vreden
-

Vreden op de kaart

Wil je genieten van een heerlijk verblijf in Vreden? Hieronder vind je de beste tips voor leuke uitstapjes, fraaie bezienswaardigheden en toffe evenementen in Ahaus en omgeving. 's Avonds plof je in een heerlijk bed in één van de hotels in de stad.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.