Flamingoroute

In een oogopslag

  • 476,15 km
  • 1 Dag 6 uren 15 minuten
  • 124 m
  • 18 m

Geniet van prachtige natuur tijdens een toch over de Flamingoroute.

Wanneer je de Flamingoroute fietst, kom je de meest noordelijke flamingo kolonie van Europa tegen. Waar die is? In het Duitse plaatsje Zwillbrock in het Westmünsterland, net aan de Nederlandse grens gelegen. Ontdek dromerige dorpjes, levendige steden en natuurreservaten van Europees belang met uitgestrekte moerassen, heldevelden en waterrijke draslanden.

Deze grensoverschrijdende route voert van Twente en de Achterhoek in Nederland naar het Duitse Westmünserland, een regio waar je cultuur afwisselend in moderne en historische vorm tegenkomt. De 450 km lange ronde van de Flamingoroute maakt gebruik van de paden van het in het Münsterland gangbare honingraatnetwerk en het Nederlandse knooppuntsysteem. Dat maakt het probleemloos uitstippelen van korte dagtochtjes gemakkelijk.

Weer

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.