© Ralf Emmerich

Uit eten in Duitsland

Gastvrij genieten

Lokale specialiteiten en hausgebrautes Bier

Proost in een Biergarten met hausgebrautem Bier en Currywurst, smul van versgebakken brood met Westfaalse ham op het terras van een watermolen of bestel in het oudste restaurant van Münster een bord Töttchen (rundvlees met gebakken ui en azijn). Uit eten gaan in Duitsland staat gelijk aan een avond samen genieten. Van lokale specialiteiten, een ongedwongen sfeer en een gastvrije ontvangst.

Brouwerij Pinkus Müller

Denk je aan Duitsland, dan denk je aan bier! In Münster waren vroeger meer dan 150 brouwerijen gevestigd, maar nu functioneert alleen brouwerij Pinkus Müller nog. Dit familiebedrijf brouwt achttien soorten bier die je natuurlijk allemaal kunt proeven. In het bijbehorende restaurant bestel je er Flammkuchen of biergoulash bij. 

© Münsterland e.V./Philipp Fölting
© Schneider

Eten in het groen

Uit eten in Duitsland? Dat kan ook in de natuur. Vul een rugzak met lekkers en geniet op een picknickplek in het Münsterland van een romantisch moment voor twee of maak herinneringen met het hele gezin.

© Mirjam Preusterink

Culinaire pitstops in Osnabrück

Bezoek Osnabrück als je een dagje wilt winkelen over de grens. Hier vind je grote warenhuizen en exclusieve boetieks, maar slaag je ook voor lokale delicatessen en originele souvenirtjes. Zijn je benen stram en je armen vermoeid? Lunch dan bij een van de gezellige (eet)cafés en restaurants.

Van ontbijt tot diner

Frühstück bij Else am See

Lekker ontbijten aan het water.

© Mandy Morsink

Gegarandeerd goed

Münsterland staat bekend om zijn traditionele keuken. Restaurants die Westfaalse recepten bereiden op een eigentijdse manier, met producten uit de streek en van het seizoen, krijgen het keurmerk ‘Westfaals genieten’. Voor hen een grote eer en voor jou ─  als gast ─ de bevestiging dat je in Duitsland niet alleen lekker, maar ook creatief kunt eten.

© Sophie Küppers

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.