Landgasthof Haarmühle

In een oogopslag

Kort voordat de Ahauser Aa de grens met Nederland oversteekt, op minder dan 100 stappen van de grens, staat aan de linkerkant de meer dan 400 jaar oude, historische watermolen Haarmühle, genoemd naar het prachtige landschap (“Haar” betekende in het oud-Duits heuvelachtig boslandschap).

Landgasthof Haarmühle is een van de mooiste landelijke herbergen in Westmünsterland. De “Ahauser Aa” stroomt vlak voor de voordeur. Roeiboten zwaaien in de wind. En het grote molenrad van de watermolen begint vol verve te bewegen. Elke steen van het beschermde gebouw lijkt een verhaal te vertellen.

Eten en drinken in de Haarmühle

Het restaurant “Däle”, een omgebouwde schuur uit 1865, is dagelijks geopend en serveert elke ochtend een rijkelijk ontbijt.’ s Middags en ’s avonds kun je genieten van stevige regionale gerechten en tussendoor van heerlijke zelfgebakken taart.

“Om half drie rollen we naar huis. Het was heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar!”
Stephanie over haar brunch bij De Haarmühle. Lees hier meer over haar ervaring.

Het buitenterras met uitzicht op de Ahauser Aa

Je zult de zomer willen doorbrengen in de Haarmühle ‘Biergarten’ – met uitzicht op de historische watermolen en de rustig kabbelende rivier. Ondertussen kunnen kinderen zich uitleven in de nieuw ontworpen speeltuin.

Unieke locatie

De Haarmühle ligt direct aan het natuurrecreatiegebied “Witte Venn”, dat zich aan beide zijden van de Duits-Nederlandse grens uitstrekt. Een goed ontwikkeld netwerk van paden loopt door het gevarieerde heide- en overstromingslandschap. De Haarmühle heeft speciale aanbiedingen ontwikkeld zoals huifkartochten of wandelingen die je nog dichter bij het grenslandschap brengen. Er is zelfs een leuke fietsroute in het Nederlands beschikbaar als PDF

Op de kaart

Landgasthof Haarmühle
Beßlinghook 57
48683 Ahaus - Alstätte
Deutschland

Tel.: +49 2567 / 93190
E-mail:
Website: www.haarmuehle.de/nl

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer restaurants

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.