Ontspannen in een Duits kuuroord

Goed voor lichaam en geest

Kuren is goed voor je

Kuren is in Duitsland een begrip. Over de grens is een groot aantal kuuroorden dat allemaal haar eigen bijzonderheden heeft. De een heeft een groot zoutwatermeer, de ander een Kneippinstallatie, weer een ander fantastische gradeerwerken (die zoute lucht verspreiden) en de meesten een groot thermencomplex met zoutwaterbaden en saunaplein. Als je hier niet ontspant, dan nergens.

Kuren volgens Kneipp in Bad Iburg

In het unieke Kneipp Erlebnispark in Bad Iburg kan je volledig conform de vijf Kneippregels voor een goede gezondheid aan je gezondheid werken. In het park zijn wandelpaden, fonteinen, modderbaden en kan je op zijn Kneipps pootjebaden. Daarnaast zijn er diverse gezondheids- en wellnesscentra. ,,Ik voel me helemaal fit!”

Kuren in Bad Bentheim

In de Bentheimer Mineral Thermen wordt al eeuwenlang geneeskrachtig water opgepompt. In dit blog vertelt Aukje over wat zij in het door haar gewonnen verwenweekend in kuuroord Bad Bentheim meemaakte.

© Tecklenburgerland Tourismus e.V.

Ontdek Kneippkuuroord Tecklenburg

Rondom Tecklenburg, de pittoreske stad met de mooie vakwerkhuizen aan de rand van het Teutoburger Woud, is veel natuur. Doe een bosbad, bewandel de Teutoschleifenroutes.Tecklenburg is ook een Kneippkuuroord. Volg de principes van Kneipp op de Gieskanneroute. In het kuurpark van Tecklenburg is een Kneippinstallatie waar je door bronwater waadt.

Geniet van geneeskrachtig zout

Bad Rothenfelde heeft niet alleen een feeëriek kuurpark met diverse gradeerwerken die heilzame lucht verspreiden, maar ook een groot aantal thermencentra. Het zoute water stroomt door een groot ondergronds gangenstelsel, dat ook te bezoeken is, naar de gradeerwerken. Een bijzonder kuuroord niet ver over de grens in Duitsland.

© Achim Meurer

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.