© Detlef Fries

Kom tot rust in Bad Iburg

Wellness in de natuur

Bad Iburg: kuuroord in het groen

Zegt de naam Kneipp je iets? Deze natuurgeneeskundige wist precies hoe je je lichaam en geest gezond houdt. Hij ontwikkelde met succes zijn eigen therapie. Bad Iburg is al 150 jaar een origineel Kneipp-kuuroord. Je kunt hier wellness-behandelingen ondergaan, lange wandelingen maken in de prachtige natuur en genieten van vers bereide maaltijden in de frisse lucht. Precies zoals Kneipp het bedoeld heeft.

(De) leer van Kneipp

In het Kneipp-Erlebnispark in Bad Iburg ervaar je Kneipps filosofie op het gebied van gezond leven. Ga pootjebaden in de ‘Wassertretstellen’, koel af in het fonteinveld en speel een potje jeu-de-boules. Dit unieke park met uitzicht op de iconische bezienswaardigheid van Bad Iburg ─ het kasteel ─ biedt ontspanning en actie voor het hele gezin.

Wandelen tussen boomtoppen

Een bijzondere bezienswaardigheid in Bad Iburg is het boomkroonpad. Dit pad van 600 meter kronkelt op ruim 20 meter hoogte dwars tussen de bomen door. Vanuit de verschillende uitkijkpunten overzie je het hele Teutoburgerwoud.

© Tourismusgesellschaft-Osnabruecker-Land-mbH

Op bezoek in Kasteel Iburg

Al meer dan duizend jaar staat er boven op een heuvel in  Bad Iburg een gigantisch kasteel: Schloss Iburg. Vroeger bood het onderdak aan koninklijke families, nu is een deel van het kasteel openbaar. Vergaap je aan het plafond in de ridderzaal, ontdek oude vondsten in het museum en slenter op je gemak door de enorme tuin.

Pfeffer & Minze

Van het veld vers op het bord. Westfaals genieten voor gevorderden.

Haus Kroneck-Salis

Kaffee & Kuchen binnen de historische muren van een oud herenhuis.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.