© Grafschaft Bentheim Tourismus

Vechte en Vechtesee: bronnen van plezier

Volop activiteiten in, op en rond het water

De Vechte en Vechtesee: volop vertier

De Vechte is een tweehonderddrieëntwintig kilometer lange rivier in het Duits-Nederlandse grensgebied. Op en rond de Vechte barst het van de activiteiten: fietsroutes, wandelroutes, kanotochten, suppen, rondvaarten, trekveren en nog veel meer. Ook zijn er bezienswaardigheden en mooie pleisterplaatsen langs de Vechte, zoals idyllische dorpjes, steden, kastelen, hotels en restaurants. Genoeg te doen, mama!”

Nordhorn, het Venetië van het Noorden

Zeg je Nordhorn, zeg je water. De rivier De Vechte stroomt dwars door de stad en buiten de stad ligt een groot meer: De Vechtesee. Op en rond het water is van alles te doen: rondvaarten, suppen, kanoën, maar ook fiets- en wandeltochten en leuke terrasjes...

© Mandy Morsink

Waterpret in Schuttdorf

De Quendorfer See in Schüttdorf is een enorm meer waar waterratten zich helemaal kunnen uitleven. Iets eten of drinken? Bij Restaurant Else am See zit je leuk en eet je geweldig. Ook vegetarisch en veganistisch.

Gevarieerde uitdagende fietsroute langs de Vechte

Stel je voor, 220 kilometer fietsen van Darfeld in Duitsland naar Zwolle in Nederland. Dwars door de natuur, langs de Vechte, kunstenaarsdorpen, kunstobjecten en leuke plekken. Elke dag nieuwe bezienswaardigheden in de Duitse grensregio ontdekken en genieten van de de Duitse keuken in een van de vele restaurants onderweg. Dat is toch geweldig?

Een dagje in, op en aan het water in Nordhorn

Ontdek 3 fantastische belevenissen bij Nordhorn

Vakantiegevoel gevoel bij Pier 99

Palmbomen, strandhuisjes, cocktails en uitzicht op de Vechtesee

© Marina Kramer

Wandel- en fietsrivier De Vechte

Fiets of wandel een van de vele routes langs de Vechte door Duitsland en Nederland en laat je verrassen door deze veelzijdige rivier. Ontdek de natuur, kunstobjecten, kastelen, kunstenaarsdorpen, gezellige steden en perfecte pleisterplaatsen.

 

© Marina Kramer

Picknick met uitzicht 

Kijk door het venster en geniet van een picknick met uitzicht.

© Grafschaft Bentheim Tourismus

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.