© Grafschaft Bentheim Tourismus

Wandelen in Duitsland

Door heuvels en bossen

Zwerven door de Duitse natuur

Ontdek je graag mooie plekjes te voet? Ga dan wandelen in Duitsland, vlak over de grens. Daar kronkelen tientallen wandelroutes door dichtbegroeide bossen en schattige oer-Duitse stadjes. Je trekt door heuvels en valleien, en passeert kastelen en kuuroorden. Gun je benen wat rust op het terras onder het genot van een Kaffee mit Kuchen en zwerf dan weer verder.

Een stokoud landschap

Struin langs moeraspoelen en over smokkelpaden en snuif de geur van heide op. Wandel door natuurgebied Witte Veen dat aan weerszijden van de grens tussen Duitsland en Nederland ligt. Hier is de natuur nog precies zoals vroeger. Dat geldt trouwens ook voor de Haarmühle die aan de oever van de Ahauser Aa staat.

Wandelen bij de Wacholderhain

Het blotevoetenpad bij de Wacholderhain is een ware sensatie voor je voeten. Zacht mos wordt afgewisseld door ruwe dennenappels. Na ronde keitjes volgen houten boomstamschijven. Durf je? Blogger Janna wel!

Ontdek natuurpark TERRA.vita

Wandelen door natuurpark TERRA.vita in Duitsland is een belevenis. Niet alleen dankzij de groene heuvels en kristalheldere riviertjes, maar omdat dit gebied een geschiedenis heeft van driehonderd miljoen jaar. In de grond liggen mijnen en zelfs restanten van een dino verborgen! Het is dus niet voor niets dat UNESCO TERRA.vita benoemde tot beschermd Global Geopark.

Pauzeer met een picknick

Wandelen en picknicken zijn een goed duo. Nergens smaken broodjes beter dan in de natuur, op een prachtige plek die je net zelf hebt ontdekt. Met de zon op je rug en je neus in de wind. Wil je het allerbeste uitzicht? Bij Lohner Sand lunch je in een boomhut of uitkijktoren.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.