Heerlijk wandelen over de Teutoschleifen

Ontdek het Teutoburger Woud in het Tecklenburger Land

De Teutoschleifen: Indrukwekkende natuurbelevenis

Dichte bossen en kleine paden, bizarre rotsformaties en te gekke uitzichten – wie via de Teutoschleifen op pad gaat door het Tecklenburger Land, kan zich verheugen op een indrukwekkende natuurbelevenis. Hoewel de routes door een relatief klein gebied gaan, bieden ze niet alleen qua landschap maar ook qua zwaarte voor ieder wat wils. Rond de bovenregionale Hermannsweg slingeren de routes, die voor een halve of hele dag veel wandelplezier inhouden.

8 Lussen om te ontdekken

De fantastische Teutoschleifen (Teuto lussen) ontsluiten het landschap van het Tecklenburger Land im het Teutoburger Woud voor de wandelliefhebbers en bieden spannende routes van acceptabele lengte, met diverse horecagelegenheden langs de route, ongerepte natuur en volop beweging in gezonde lucht. De zeven verschillende routes zijn onlangs door het Duitse Wandelinstituut gecertificeerd als kwaliteitswandelpaden.

© Vincent Croce
© Vincent Croce

Canyon Langerich is lust voor het oog

Wil je wat bijzonders zien? Volg dan de ´Canyonblick´, de route naar Canyon Lengerich; een uniek meer met turquoise, kristalhelder water waar verschillende bijzondere planten- en diersoorten te vinden zijn.

© Rudi Schubert

Wandelen over kwaliteitspaden

Deze kwaliteitspaden beloven wandelervaringen van het hoogste niveau, want op de tussen 6,5 en 13 kilometer lange wandelrondjes toont het Tecklenburger Land zich in al haar facetten. Grandioze rotsformaties, idyllische natuurlijke paden, dichte bossen, adembenemende vergezichten en een goede markering in beide richtingen vormen slechts enkele kenmerken van deze zeven routes. Zijn deze routes voor jou te lang of te zwaar? Probeer dan de verkorte routes met de toepasselijke naam “Teutoschleifchen” (verkleinwoord van Teutschleifen).

Highlights onderweg

Spectaculaire rotsformaties

De Dörenther Klippen

Natuurgebied Heiligesmeer

Verken ongerepte natuur.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.