Teutoschleife route 6 - Holperdorper

In een oogopslag

  • 12,89 km
  • 3 uren 50 minuten
  • 229 m
  • 106 m

Vanuit het idyllische Lienen voert de Holperdorper door kleurrijke weilanden en bossen naar de ‘Alpengasthof’ Malepartus. Gemoedelijke landelijke sfeer met forellenvijvers, beekjes en mooie boerderijen. Lengte 13 km / 392 m hoogteverschil.

De Teutoschleife Holperdorper is de ideale wandelroute voor natuurliefhebbers. De route is vrij sportief en loopt van het dorp Lienen over 13 km door de hoogten van het Teutoburgerwoud naar het schilderachtige Holperdorperdal. In het begin loopt het pad langs de voet van de bergketen, vergezeld van velden en bossen. Na slechts een paar minuten lopen bereikt u een kleine waterval, die nogal atypisch is voor het Münsterland. Na een klein bebost gebied wordt het landschap weer opener. Een mooie gelegenheid om uw blik te laten glijden over het landelijke landschap.

Ten laatste bij de eerste beklimmingen sluit het bladerdak van het bos zich over de hoofden van de wandelaars. Voorbij de Brüggeliethbron bereikt u het uitkijkplatform aan de rand van de grote kalksteengroeve boven Lienen. Slechts een paar meter verder ligt het prachtige Holperdorper dal al voor u. Je wandelt in een lus langs de noordelijke helling van de vallei. U kunt de opvallende rotsen van de Duvensteine niet missen. Na het oversteken van de vallei naar het zuiden, wordt het op het laatste stuk weer bebost. Een mooie omgeving voor een rustpauze in de herberg van het Malepartus woud. Opgetogen door de heerlijke sfeer gaan de laatste meters van de 13 km lange wandelroute in een mum van tijd voorbij.

Weer

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.