Teutoschleife route 5 - Canyon Blick

In een oogopslag

  • 10,78 km
  • 3 uren 13 minuten
  • 201 m
  • 103 m

De naam van de Canyon Blick is afgeleid van de imposante steengroeve ‘Lengericher Canyon’ met haar turquoise water en talrijke beschermde dieren en planten. De wandeling gaat door schaduwrijke bossen en biedt onderweg mooie uitzichten. Lengte 11 km / 356 m hoogteverschil.

De Teutschleife Canyonblick is een droomachtig wandelpad voor natuurliefhebbers. Meer dan 700 hoogtemeters zijn verspreid over een totale lengte van 11 kilometer. Grandioze uitzichten op de Lengerich Canyon en de Dom van Osnabrück, evenals prachtige bossen zijn kenmerkend voor het wandelpad.

Het startpunt van uw wandeling op de bewegwijzerde Teutoschleife is de schilderachtige kerkhofkapel in Lengerich. Slechts een paar minuten lopen na de start leidt het pad bergopwaarts naar de hoogten van het Teutoburgerwoud. Zodra u het bos achter u laat, wordt u beloond met een uitzicht op Lengerich vanuit de trekkershut "Max und Moritz".

De volgende minuten voert het wandelpad door weilanden en langs de bosrand naar de vier bruidsvijvers. De gezellige rustplaats nodigt u uit voor een ontspannende pauze. U bent de Leedener Mühlenbach nog maar nauwelijks overgestoken of de kerktorens van het kleine kloosterdorp Leeden komen al in zicht. Neem de tijd om de collegiale kerk en de voormalige abdiswoning uit de 15e eeuw te bewonderen.

Achter Leeden leidt het pad nu naar het hoogste punt van de wandeling. Vanaf het uitkijkpunt bij het voormalige Lusthäuschen opent het landschap zich tot een schitterend panorama. Op een heldere dag kunt u zelfs de torens van de Osnabrückse kathedraal aan de horizon zien.
De route gaat verder overwegend bergafwaarts door weiden en kleine bossen naar het landgoed Stapenhorst. Achter het pad wandelt u nu weer omhoog om het hoogtepunt van de tocht te naderen: het turkooizen water van de canyon zal indruk op u maken en is een geweldig fotomotief. De flora en fauna die in het natuurreservaat een thuis hebben gevonden, zijn uniek. Het is de moeite waard om wat tijd in te plannen voor een verblijf hier. Nu is het niet ver meer naar de bestemming in Lengerich. Door het beeldenpark komt u weer bij de kerkhofkapel.

Weer

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.