Teutoschleife route 3 - Dörenther Klippen

In een oogopslag

  • 9,37 km
  • 2 uren 46 minuten
  • 175 m
  • 78 m

Een smal pad voert naar het rotslandschap de Dörenther Klippen. Hoogtepunt is de rotspartij ‘Hockendes Weib’, waarover verschillende sages de ronde doen. Een mooie mix van grillige rotspartijen, bossen en schilderachtige heuvels. Lengte 9,3 km / 405 m hoogteverschil.

De Dörentherrotsen, een van de bekendste bezienswaardigheden van het Münsterland, vormen het middelpunt van de wandeling op de premiumwandelroute bij Ibbenbüren. De uitgebreide wandeling is ook een plezier voor ambitieuze wandelaars. De 9,3 kilometer lange rondwandeling klimt 405 meter.

Het startpunt is de wandelparkeerplaats "Dörenther Klippen" bij de zomerrodelbaan Ibbenbüren. Het is meteen een vrij steile klim, met een prachtig gemengd bos dat rustgevende schaduw biedt. De bewegwijzerde wandelroute leidt naar de erebegraafplaats, die herinnert aan de oversteek van de Dörenther Klippen door de geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Een paar meter verder (bij de rustende paddestoel) is er de mogelijkheid om de wandeling in te korten tot 5,8 kilometer. Het is echter mooier om verder te wandelen in het prachtige Bocketal. Verschillende restaurants bieden zich hier aan voor een rustpauze tijdens uw wandeling. Het pad leidt u bergopwaarts naar de Hermannsweg en daarmee ook naar de Dörentherrotsen. De regio, die onder natuurbescherming staat, biedt prachtige rotsformaties. Het hoogtepunt is de "Hockende Weib" - niet ver van de parkeerplaats. Maar voor het zover is, nodigt de alpenhut u uit voor een pauze met een prachtig uitzicht .

Weer

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.