Op ontdekkingsreis in het Münsterland

Groene streek vol cultuur

Oost, west, Münsterland best

Zie je het voor je? Te paard over het Warendorfer Ruiterpad. Je passeert velden, boerderijen en kabbelende beekjes. ‘s Avonds dans je met vrienden je stramme benen los op het Münsterland Festival. Een wandeling door het rotsachtige Tecklenburger Land of een fietstocht langs de Friedenssroute – waarin je alles ontdekt over het einde van de Dertigjarige Oorlog – maakt je verblijf extra onvergetelijk.

Het charmante Rheine

Begin je in het ondergrondse gangenstelsel van het Falkenhof Museum of gaan jullie kangoeroes kijken? Winkelen in De Emsgalerie of een wandeltocht maken door natuurgebied De Waldhügel? Wil je chocolade proeven of gaat de voorkeur uit naar whiskey? Eén ding is zeker: in Rheine kom je tijd te kort.

© Kai Marc Pel / Münsterland e.V.

Verrassend Warendorf

Warendorf staat bekend als het mekka voor de paardenliefhebber. Nergens vind je meer ruiterpaden dan hier. Maar dit gebied heeft ook prachtige fietspaden, een wandelroute langs pruimenplantages en een aspergedorp.

© Münsterland e.V. - R. Dombrowski

Eten op een kleedje

Als je érgens goed kunt picknicken, dan is het wel in Münsterland. Aan de Aasee in Ibbenbüren bijvoorbeeld. Spreid je kleedje in het park en geniet van lokale lekkernijen met surfers op de achtergrond. Zijn jullie in een romantische bui? Nestel je dan samen op de Aasee-Liege, een houten ligbed op het meer.

Koningin van de fietsroutes

Kasteel Nordkirchen

Deze waterburcht wordt ook wel ‘Westfaals Versailles’ genoemd.

© Ronald Jansen

Waterburcht Anholt

Geniet van de burchttuin of bezoek het museum.

Kasteel Vischering

Middeleeuws kasteel met een tentoonstelling over de paardensport.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.