Isselburg

Grensstad in het groen

Grensplaatsen spreken altijd tot de verbeelding en dat geldt zeker voor het gezellige Isselburg. Dit oude stadje op de Nederlands-Duitse grens – mooi gelegen aan de Oude IJssel – heeft een bijzondere sfeer. De tijd van smokkelaars mag dan voorbij zijn, hier hangt nog steeds avontuur in de lucht.

Zwitserland in Isselburg

Zo vind je vlakbij Isselburg een heel bijzonder dierenpark, helemaal in Zwitserse stijl: Biotopwildpark Anholter Schweiz. Dit feeërieke park – met uitsluitend in Europa voorkomende dieren- is in 1893 opgezet door een vorst die echt een stukje Zwitserland heeft weten te creëren. Zelfs een chalet ontbreekt niet! Ideaal om na de wandeling door het berenbos neer te strijken.

Anholt – sprookjeskasteel in het water

Bij het prachtige waterslot Burg Anholt en het omringende parklandschap waan je je in een compleet andere wereld. Niets minder dan een sprookje! Hier is het ook goed bruidsjurken spotten; Anholt is een geliefde trouwlocatie.

© Stadtmarketing Vreden

Fietsen langs flamingo’s

Uiteraard fiets je rondom Isselburg heerlijk in de natuur maar de aanwezigheid van de grens is telkens weer een leuke bijkomstigheid. Ga je bijvoorbeeld voor “Kaffee mit Kuchen” of voor “koffie met gebak”? Verstandig om aan de Duitse kant van de grens te blijven. Isselburg ligt ook aan diverse populaire fietsroutes, zoals de 100 kastelen route, de tocht langs de Bocholter Aa en de flamingoroute.

Wandelen op smokkelpaden

Isselburg is niet alleen voor fietsers een goede uitvalsbasis, ook voor wandelingen is dit westelijke stukje Münsterland een fijne locatie. Volg oude smokkelroutes of struin door beschermd natuurgebied. En – niet onbelangrijk – het loopt wel zo prettig als je weet dat er een goed getapt Duits biertje binnen je bereik ligt!

Helemaal buitenland en in no time bereikbaar

Isselburg ligt direct over de grens aan de A3. Wij Nederlanders hebben nogal de neiging om op de Duitse snelweg flink het gaspedaal in te trappen maar doe dat niet en trap in plaats daarvan eens op de rem. In deze landelijke streek verwacht je wellicht niet direct bijzondere geheimen – maar schijn bedriegt!

Parkeer je auto en laat de Indiana Jones in je los…

De snelste weg naar een heerlijke vakantie in Isselburg?

Ik kom met de

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.