Service voor fietsers in de Duitse grensstreek

Van e-bike oplaadpunt en fietsverhuurders tot een "Fietsenbus"

Grenzeloos fietsen

Je kan heerlijk fietsen in het Duitse grensgebied. De routes zijn gevarieerd zowel qua omgeving als qua afstand en zwaarte en goed bewegwijzerd. Kies zelf welke route(s) je wilt volgen: langs kastelen, kunstwerken, door de natuur, langs rivieren, in de voetsporen van dino's of vredesridders. Gebruik de fietsenbus en overnacht in een van de comfortabele hotels. ,,Zo lekker..."

Van knooppunt tot knooppunt

Het vertrouwde Nederlandse fietsknooppuntensysteem vind je ook in het Duitse grensgebied. Alleen al in de Grafschaft Bentheim zijn er meer dan 1.200 kilometers aan fietsroutes in het het knooppuntensysteem. Makkelijker kan het niet: kies je route, schrijf de nummers van de knooppunten op en volg de heldere bewegwijzering.

© Grafschaft Bentheim Tourismus
© Christoph Steinweg

Fietsroutenetwerk in het Osnabrücker Land

Door de duidelijke bewegwijzering en het fietsnetwerk je je niet druk te maken over de route of de afstand. De routeborden met pijlen wijzen je duidelijk de weg. Je leest precies op welke route je je bevindt, waar je heen moet, de richting en het aantal kilometers. En de fietspaden zelf? Fantastisch.

Bett+Bike biedt je meer rust

Wil je dagen fietsen en zorgeloos overnachten in een heerlijk hotel? Kies dan voor een Bett+Bike accommodatie. Er is er altijd wel een op jouw route. Je fiets staat veilig achter slot en grendel, je kan er kleine reparaties doen en je overnacht er heerlijk.

 

Extra service: de fietsenbus

Veel zien maar niet alles zelf fietsen? Pak de fietsenbus! Het principe is simpel: fietsen op de aanhanger, instappen en wegrijden. En dat voor maar € 1,10 per fiets. De fietsenbus maakt het fietsleven in de grensregio een stuk makkelijker. Er zijn drie busroutes. De keuze is aan jou.

© Grafschaft Bentheim Tourismus

Service voor fietsers op de kaart

Kom je fietsen? Met je je eigen fiets of wil je er een huren? Op deze kaart vind je alle fietsverhuurlocaties, laadstations voor je e-bike, plekken waar je je band op kunt pompen of je fiets (laten) repareren of waar je op de fietsenbus kan stappen. Wel zo handig!

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.