© Grafschaft Bentheim Tourismus

Op kastelenjacht in Duitsland

Magische paleizen en tuinen

Droomkastelen in Duitsland

Dagdroom jij over stoere ridders en knappe jonkvrouwen in schilderachtige kasteeltuinen? Duitsland heeft een rijke historie met vele kastelen. Voor de tuinliefhebbers is Kasteel Ippenburg met 400 soorten fuchsia’s een walhalla! In Havixbeck staat Burg Hülshoff, het geboortehuis van dichteres Annette von Droste Hülshoff. De ridderzaal in Kasteel Iburg is écht een pronkstuk! Bewonder samen de 17e eeuwse beschilderingen en ontdek in het kasteelmuseum muntjes, sieraden en andere schatten.

Sprookjesachtig Bad Bentheim

De reusachtige burcht Bad Bentheim staat op de rotsen hoog boven het kuuroord. Binnen de Bentheimer Sandstein muren vind je een compleet Middeleeuws dorp met kruittoren, vorstelijke woonvertrekken en bogengalerij. Wandel over de kasteelmuren en reis naar de Middeleeuwen! Struin over de markt en ga naar spectaculaire riddertoernooien. Het hoogtepunt is het toernooi ‘Ridders van de donkere nacht’.

© Grafschaft Bentheim Tourismus
© Schneider

Miljoenen plantjes per jaar

De grootste kwekerij van perk- en potplanten vind je net over de grens bij Erlebnispark Emsflower in Emsbüren. Wandel door de tropische tuinen en kijk hoe groenten en snijbloemen worden geteeld. De kids spelen er heerlijk in de indoor speelplaats.

© Philipp Foelting

Kastelen in het Münsterland

Middenin natuurgebied Hohe Mark vind je Schloss Lembeck. De baroktijd komt hier tot leven! De kasteeltoren van Schloss Raesfeld is de hoogste van Nordrhein-Westfalen. Heb jij een scherp oog? Met geluk spot je in de tuin een dam- of edelhert. Kasteel Steinfurt ligt tussen het oude centrum van Steinfurt-Burgsteinfurt en het prachtige Bagno Park. Vergeet Burg Gemen en Schloss Ahaus niet! Je voel er de rijke historie.

Nieuwe app voor de paleis- en kasteelregio

Ontdek het Münsterland met je smartphone: Meer dan 100 paleizen, kastelen, landhuizen, landgoederen, kloosters en adellijke residenties kenmerken de regio Münsterland. De schilderachtige landgoederen kunnen nu worden verkend met een app die is ontwikkeld onder auspiciën van Münsterland e.V.: tips van insiders, audiotours, augmented reality en minigames wachten op gebruikers. Een compleet nieuwe ervaring voor kasteelfans en iedereen die dat wil worden.

De app "Schlösser & Burgen Münsterland" kan gratis worden gedownload van Google Play en de Apple App Store.

Heerlijk wegdromen

Wegdoezelen op Kasteel Hünnefeld

Avondwandeling door de barokke tuin.

Bijzonder slapen Kasteel Nordkirchen

Prinsheerlijk ontwaken op een eiland.

© Ronald Jansen

Overnacht op Schloss Ippenburg

Slapen in Landhausvilla of boswachterswoning.

© Vincent Croce

Kasteelhotel Anholt

Overnachten in sprookjeskasteel Anholt is een unieke en romantische ervaring. Voor natuur- en cultuurliefhebbers is de waterburcht de ideale uitvalsbasis! Ga heerlijk wandelen, fietsen, genieten van de tuin of leef je uit op de golfbaan. ’s Avonds op het terras vergeten jullie de tijd met een heerlijke Riesling en culinaire hapjes uit de kasteelkeuken.

Ridders in de Grafschaft

Wandel door rozentuinen en over kasteelmuren.

© Grafschaft Bentheim Tourismus

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.