© Ronald Jansen

Fraaie kastelen en  indrukwekkende parken

Het Münsterland is er vol van

Ontdek de mooiste kastelen en parken

In het Duitse Münsterland, net over de grens, zijn tientallen prachtige kastelen en parken. Geschiedenis, maar ook dromen komen er tot leven, bijvoorbeeld in Schloss Nordkirchen, ook wel het Versailles van het Münsterland genoemd. Een andere tip: Burg Vischering in Lüdinghausen. Effectief kastelen en parken bekijken? Fiets de 100 Schlösserroute. Ontdek de kastelen en parken van Münsterland.

“Het Versaille van het Münsterland”

Klaar om onder de indruk te raken? Bezoek dan Schloss Nordkirchen in Nordkirchen, dat ook wel het Versaille van Münsterland genoemd wordt. Het imposante kasteel stamt uit het begin van de achttiende eeuw en is in barokke stijl gebouwd. In het park rondom het kasteel kan je leuk wandelen.

© Ronald Jansen

Münsterland is kastelenland

Ben jij net zo vol van kastelen als het Münsterland waar meer dan honderd kastelen zijn? Kastelen, burchten en landhuizen bepalen het landschapsbeeld in het Münsterland. Waterburcht Anholt, kasteel Raesfeld, kasteel Nordkirchen, kasteel Ahaus, kasteel Hovestadt… Je komt ogen en tijd tekort.

,,Wow, mama!”

 

Prachtig ingerichte parken

In het Münsterland vind je unieke parken - Bijvoorbeeld Naturagart: Een tuincentrum met groot park én duikpark! Het Vier Jaargetijden Park is vol bloemenpracht én kindervriendelijk. In het Lagapark bij Gronau draait het vooral om water. 

 

 

Nog niet gevonden wat je zocht? Klik dan op onderstaande knop en ontdek meer parken in het Münsterland.

© Stadtmarketing Vreden

Kastelen en parken in overvloed

Genieten van kastelen en parken doe je het best in Münsterland. Tuinen en parken zijn er in diverse soorten: concerttuinen, watertuinen, kasteeltuinen, botanische tuinen, apothekerstuinen, dahliatuinen… Ook het aanbod kastelen en burchten is overweldigend. Waterburchten, zandsteenburchten, baroke burchten, landhuizen… ,,Dat wordt niet makkelijk kiezen...”

Ridders in de Grafschaft

Wandel door rozentuinen en over kasteelmuren.

© Grafschaft Bentheim Tourismus

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.