Stadspark Rheine

In een oogopslag

In de uitgestrekte tuinen vinden wandelaars rustige paden met sculpturen en kunstvoorwerpen. De grote grasvelden zijn ideaal voor spelletjes en sport. Joggers doen graag hun rondjes door het stadspark. Voor gezinnen is er een grote speeltuin, een minigolfbaan, een petanquebaan en een schaakhoek. Niet ver weg is het buitenzwembad en de ijsbaan.

Tijdens de zomermaanden worden er openbare concerten gehouden in de concertzaal.

Informatie over de geschiedenis

In de 15e eeuw stond op de huidige plaats van het stadspark een landgoed dat buiten de middeleeuwse stad was gelegen. In de 19e eeuw kocht een ondernemer uit Rheine het landgoed en liet een landschapspark van vier hectare aanleggen in Engelse stijl. In het midden van de volgende eeuw boden zijn erfgenamen het gehele particuliere bezit aan de stad Rheine te koop aan. De stad kocht het land in 1951 en sinds 1952 staat het oude landgoed ter beschikking van de burgers als recreatiegebied. De "Verein Stadtpark", opgericht in 1951, zet zich ook vandaag nog in voor de ontwikkelingsmogelijkheden van het park.

Informatie over de rondleiding

Het stadspark is het hele jaar door vrij toegankelijk.

Op de kaart

Stadspark Rheine
Am Stadtpark 3
48429 Rheine
Deutschland

Tel.: +49 (0)5971 800 650
E-mail:
Website: www.rheine-tourismus.de/index.html

Contactpersoon

Elisabeth Meyer

E-mail:

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.