Stedentrip in Nordhorn

Tijd voor elkaar in de waterstad

Samen op een bootje dobberen in de waterstad

Een boottocht door de grachten, winkelen in de Haupstraβe, genieten van een Kaffee bij Pier99 terwijl de kinderen een zandkasteel bouwen. Uren speelplezier op de trampoline bij Speelparadijs Crocky. Heb tijd voor elkaar, ontdek de bezienswaardigheden van Nordhorn en geniet van de Duitse gastvrijheid. Even weg van huis maar zo dichtbij, het Venetië van het grensgebied. De ideale bestemming voor een gezinsuitje of lekker even met z’n tweetjes weg.

Bootje varen over de Vechte

Maak een boottocht over rivier de Vechte en ervaar de bezienswaardigheden van Nordhorn vanaf het water. Keuze genoeg voor een mooie tocht. De sfeervolle grachten leiden jullie langs de oude kerk op de markt, de Nordhornse waterlopen en oud textielbedrijf Povel. Even helemaal weg van huis.

© Marina Kramer
© VVV Nordhorn

Tips van een local

Nordhorn is de ideale citytrip voor jullie. De Grafschaft Bentheim Toerisme tipt je de leukste plekjes in de waterstad. Vaar met een bootje door de grachten en smul tussen het shoppen door in de Hauptstraβe van de Apfelstrudel.

© Grafschaft Bentheim Tourismus

Winkelparadijs Nordhorn

Nordhorn is de ideale plek om te winkelen. De vroegere textielstad biedt een ruim winkelaanbod. In de Hauptstraβe vind je naast grote ketens ook kleine boetiekjes. Of het nu regent of de zon schijnt, in overdekt winkelcentrum de Vechte Arkaden kun je altijd heerlijk shoppen. Rawe-Ring-Center is bij Nederlanders ook favoriet vanwege de vele restaurants. En als snack tussendoor geniet je van een lekkere Duitse Bretzel of Lebkuchen.

Vakantie aan het water bij Pier 99

Tussen de Duitse strandhuisjes genieten van je hapje en drankje.

© Marina Kramer

Biergarten met knapperend haardvuur

Drink bier in de knusse Stube.

Eten aan het water!

Salades, pizza’s, burgers, cocktails en ijs. ExtraBlatt heeft het allemaal.

© Unsplash-Nathan Dumlao

Proef Italië bij La Nuova Gondola

Geniet van de Italiaanse keuken.

© Unsplash-Wesual Click

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.