© Ralf Emmerich

Ontdek de craft brouwerijen in de Duitse grensregio

Al eens een bierbrouwerij in Duitsland bezocht?

Craft brouwerijen in de Duitse grensstreek

Witbier, oud bruin of een traditioneel pilsje: in de bierbrouwerijen in het Geheim over de grens kun je kennismaken met het populaire gerstenat in al zijn facetten. Je smaakpapillen zullen hier zeker goed aan het werk gezet worden!

In de brouwerijen in het grensgebied staat traditie hoog in het vaandel. Sinds 1516 legt het “Reinheitsgebot” in Duitsland precies vast, welke ingrediënten nodig zijn voor een goed biertje. Natuurlijk zijn ook de kwaliteit van de ingrediënten, het geduld en de kunde van de brouwmeester van belang. Maak in een van de vele bierbrouwerijen kennis met de brouwkunst en geniet van de gezelligheid, de goede keuken en natuurlijk een lekker biertje.

In enkele brouwerijen kun je de bierbrouwer tijdens een rondleiding aan het werk zien. Een stevige maaltijd mag natuurlijk niet ontbreken. De meeste brouwerijen beschikken over een menukaart met streekgerechten of serveren lekkernijen die prima smaken bij een biertje.

© Mandy Morsink

Een zomerdag in Warendorf en Oelde met bierbrouwerij Pott’s als highlight!

Op deze warme donderdagmiddag vertrekken mijn vriend, zijn zoon en ik in de auto richting Warendorf en Oelde in het Münsterland. De mannen willen graag een keer de bierbrouwerij Pott’s bezoeken in het plaatsje Oelde.

Alle brouwerijen in de Duitse grensstreek op de kaart

Rampendahl huisbrouwerij

Osnabrück

© CC-BY-SA | Tourismusgesellschaft Osnabrücker Land mbh

Brauerei Pinkus Müller

Münster

© Copyright: Ralf EmmerichWarendorfer Str.4248145 Muenster

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.