© Ralf Emmerich

Ontdek de craft brouwerijen in de Duitse grensregio

Al eens een bierbrouwerij in Duitsland bezocht?

Craft brouwerijen in de Duitse grensstreek

Witbier, oud bruin of een traditioneel pilsje: in de bierbrouwerijen in het Geheim over de grens kun je kennismaken met het populaire gerstenat in al zijn facetten. Je smaakpapillen zullen hier zeker goed aan het werk gezet worden!

In de brouwerijen in het grensgebied staat traditie hoog in het vaandel. Sinds 1516 legt het “Reinheitsgebot” in Duitsland precies vast, welke ingrediënten nodig zijn voor een goed biertje. Natuurlijk zijn ook de kwaliteit van de ingrediënten, het geduld en de kunde van de brouwmeester van belang. Maak in een van de vele bierbrouwerijen kennis met de brouwkunst en geniet van de gezelligheid, de goede keuken en natuurlijk een lekker biertje.

In enkele brouwerijen kun je de bierbrouwer tijdens een rondleiding aan het werk zien. Een stevige maaltijd mag natuurlijk niet ontbreken. De meeste brouwerijen beschikken over een menukaart met streekgerechten of serveren lekkernijen die prima smaken bij een biertje.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.