© Tourismusgesellschaft Osnabrücker Land mbh

Rampendahl huisbrouwerij

In een oogopslag

In een rustieke ambiance worden drie lokaal gebrouwen soorten Rampendahl bier geserveerd.

In een herenhuis in de oude stad tegenover de bisschoppelijke kanselarij, produceert deze kleine brouwerij zijn eigen heerlijke bierspecialiteiten. De locatie van de Rampendahl behoort tot het oudste middenstandswijken van de stad. Door de verwoestingen tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn maar enkele panden overgebleven. De brouwerij is vernoemd naar een gezelschap van boze burgers, de Rampendahlse vereniging, dat zich waarschijnlijk vernoemd heeft naar de naam van een herbergier van het restaurant waar ze elkaar ontmoetten voor overleg over bier en wijn. De opstand tegen de elite in de stadsraad in 1430 had slechts succes op korte termijn tegen de invloed van de patriciërsfamilies. Uiteindelijk werden de leiders van de opstand geëxecuteerd.
In een rustieke en oorspronkelijke sfeer wordt hier ter plaatse gebrouwen Rampendahl-bier met stevige eigen gemaakte gerechten geserveerd. Een andere bekende specialiteit van de brouwerij is het zelfgebakken brood dat als welkomstgroet wordt gegeven bij een vat reuzel.

Op de kaart

Rampendahl huisbrouwerij
Hasestraße 35
49074 Osnabrück
Deutschland

Tel.: 0541 24535
E-mail:

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer restaurants

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.