Op ontdekking in Grafschaft Bentheim

Streek voor rustzoekers

Herinneringen maken in Grafschaft Bentheim

Grafschaft Bentheim heeft zoveel gemeen met Nederland dat onze oosterburen het gekscherend ‘das Niedersächsische Holland’ noemen. Toch ligt het gebied écht in Duitsland. Een bezoek aan deze omgeving voelt dan ook meteen als vakantie. Wat dacht je van een fietstocht over (een deel van) de Vechtdalroute met een vitaalmassage bij Bentheimer Mineral Therme als beloning? Hier maak je herinneringen voor het leven!

Stad op het water

Het Venetië van Duitsland ligt in de directe omgeving van Bad Bentheim: Nordhorn wordt volledig omringd door water. Vanaf rivier de Vecht ontdek je de hele binnenstad. Ga daarna te voet verder. Shop een fles Grafschafter Kräuterwacholder als souvenir of strijk neer op een gezellig terras langs de Vechtesee.

© Grafschaft Bentheim Tourismus
© Samtgemeinde Neuenhaus

Op pad in Neuenhaus

Gemeente Neuenhaus bestaat uit vijf schattige dorpjes. Tussen die dorpjes stroomt het riviertje De Dinkel. Rust en ruimte, dat vind je hier in overvloed! Pak je rugzak en ervaar het zelf.

© Grafschaft Bentheim Tourismus

Kilometers op de pedalen

Smeer je kuiten en vul de bidons! Want als je wil zet je met de Grafschafter Fietsentour 220 kilometer op de teller. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een kortere tocht. Wat het ook wordt: onderweg kijk je je ogen uit. Pittoreske dorpjes in de omgeving, eeuwenoude bossen, de mooiste kuuroorden van Duitsland, kloosters en het kasteel van Bad Bentheim.

In een kano

Ontdek de omgeving in een kano.

© Grafschaft Bentheim Tourismus

Op een boot

Stap aan boord en laat je varen!

© Grafschaft Bentheim Tourismus

Proef Italië bij La Nuova Gondola

Geniet van de Italiaanse keuken.

© Unsplash-Wesual Click

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.