© Schubert

Spoorzoeken in Uelsen en Halle - "Auf den Spuren der Bronzezeit"

In een oogopslag

  • gemakkelijk
  • 24,84 km
  • 6 uren 13 minuten
  • 87 m
  • 30 m

Beste seizoen

In het spoor van de bronstijd (25 km)

De omgeving van Uelsen is in veel opzichten fascinerend. Ze bestaat grotendeels uit kiezel- en zandgronden, is op sommige plekken erg heuvelachtig, vol met bossen en weilanden en sterk bepaald door de laatste ijstijd. Bovendien hebben talrijke archeologische vondsten laten zien dat hier in de steen- en bronstijd al de eerste mensen woonden. Zo werd in 1840 bij de ten noordoosten van Uelsen gelegen Spöllberg een gouden beker uit de bronstijd gevonden. De beker wordt tot op de dag van vandaag beschouwd als de oudste gouden beker die ooit in Europa werd gevonden.
Op de Bronzezeithof in Uelsen kunnen bezoekers van dichtbij kennismaken met de bronstijd. De boerderij werd gebouwd op basis van archeologische kennis en biedt een authentiek inkijkje in het verleden. Andere historische meesterwerken zijn de vier oude molens in en om Uelsen. De oudste molen is de Schoneveld molen in Wilsum, die waarschijnlijk al in de 13e eeuw werd gebouwd.

Weer

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.