Leuke steden Duitsland net over de grens

Ontdek authentieke plekken

Grünkohl uit de streek

Verse vis uit de vijvers van Heek op de BBQ of een typisch streekgerecht à la Zwiebelfleisch op het terras. Voel je vrij te paard in het groen bij Warendorf. Een must voor de autoliefhebber: het automuseum in Melle met meer dan 2oo oldtimers. Net over de grens met Nederland vind je genoeg leuke dorpjes en kleine steden die je laten zoen hoe verassend veelzijdig Duitsland is!

Echt vakantie in Haltern am See

Haltern is echt een leuk stadje in Duitsland en ligt ook nog net over de grens. Peddel heerlijk over de Halterner Stausee. Langs het water vind je fiets- en wandelpaden en fijne strandjes. Geniet van de ondergaande zon over het meer, een koud getapt Weissbiertje en authentiek Duitse curryworst bij Biergarten Jupp am See. De kleintjes spelen er heerlijk in de speeltuin.

© Unsplash-Monica di Loxley

Duitse brouwkunst

De 14 authentieke stadjes van Kreis Warendorf wil je niet missen! Een aanrader is Brouwerij Potts in Oelde waar ze sinds 1769 bier brouwen van hun eigen mineraalwaterbron.

Vang de vallende ster

Naast dat je heerlijk kunt fietsen langs romantische kastelen, wandelen door groene landschappen en ontspannen in kuuroorden biedt Neuenhaus iets heel bijzonders. Ga op een spannende reis door het zonnestelsel bij Sterrenwacht en Planetarium Neuenhaus. Ontdek de grote en kleine wonderen van onze ruimte. Tijdens een thema-avond leer je onder het genot van een lekker glas Riesling zoveel meer.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.