© Martin Mensing

Gemoedelijk Heek

Kom tot rust in het mooie Münsterland

Onthaasten in Heek en omgeving

Als je op zoek bent naar een rustige bestemming in een prachtige omgeving dan vind je die in het gemoedelijke Heek. Hier, in het westelijke deel van het mooie Münsterland, net over de Duitse grens, kom je helemaal op adem. Spectaculaire toeristische attracties hoef je hier niet te verwachten, maar – en dat is nou juist zo fijn in Heek – er is geen haast en hectiek bestaat hier niet. In de gemeente Heek is het heerlijk ontspannen zonder poeha.

Landelijke charme

De kleine dorpjes Heek en Nienborg vormen samen met het buurtschap Ahle de gemeente Heek. Hier bevind je je in een oeroud boerengebied waar al eeuwenlang wordt gewerkt op de akkers en velden. In dit overwegend landelijke gebied zijn nog veel oude gebouwen bewaard gebleven. Bezoek bijvoorbeeld het indrukwekkende, uit de 14e eeuw daterende Wachtmeisterhaus met de voor het Münsterland zo typerende gevel. Of neem een kijkje in de kleine Ahler Kapelle  – een bewijs van de ooit zo sterke positie van de katholieke kerk in deze regio. De oude watermolen bij Nienborg is ook een prachtig rustiek plekje in Heek.

© Gemeinde Heek

De paden op

In Heek en omgeving is het superieur fietsen. Het Münsterland is populair bij fietsers en zeker niet alleen omdat deze streek overwegend vlak is. Het schitterende parklandschap, de beschermde natuurgebieden en de vele pittoreske dorpjes – waaronder Heek – zijn gewoon ideaal om lekker te toeren, gewoon je neus achterna… Wil je liever een route volgen, dan kan dat ook; je vindt in deze streek maar liefst 4500 km aan goed onderhouden fietspaden. Op deze Pättkes fiets je als een koning – en zo voel je je vast ook als je langs de prachtige kastelen komt want Heek ligt aan de geliefde 100-Schlösser route!

Smullen van het land

Het zal je niet verbazen dat dit stukje aarde veel lekkers oplevert; wild, verse vis – misschien wel zelf gevangen in de visvijvers van Heek -, in de zomer geurig fruit en in de wintermaanden Grünkohl – een typisch streekgerecht. Wie éen keer het heerlijke Münsterländer Zwiebelfleisch heeft geprobeerd, komt gegarandeerd terug. Je kunt kiezen uit authentieke restaurantjes of lekker buiten in een gezellige Biergarten.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.